How do you like, your egg in the morning?

gebakken ei in hartvormJe zou het niet zeggen als je je blote teen buiten de deur steekt, maar het is lente en de Paasdagen komen eraan! Een paar jaar geleden was ik nog erg druk met het aanbrengen van kuikentjes op mijn werk. Zondag en maandag worden er eieren beschilderd, verstopt en vooral opgegeten.

Hartenei
Mag het wat jou betreft wel wat romantischer, dan kun je je partner misschien een keer verrassen met een gekookt of gebakken eitje in de vorm van een hartje. Hoe doe ik dan, vraag je je misschien af. Nou, voor het gebakken ei heb je een hartvormig pannetje (of hartvorm) nodig. Voor de gekookte versie bekijk je even onderstaand filmpje.

Mijn favoriete eitje
Voor de lekkerste eitjes die ik tot nu toe gegeten heb moest ik de Noordzee oversteken, Engeland en Wales doorkruisen en de boot naar Ierland pakken. In Dublin at ik een overheerlijke scrambled eggs met zalm in een hotel dat dan ook een prijs had gewonnen voor zijn ontbijt. In Cashel at ik voor het eerst gepocheerde eieren en die waren verrukkelijk. Helaas waren de gepocheerde eieren de volgende dag niet te eten omdat iemand was uitgeschoten met azijn, yek.

ei met ketchupVroeger aten we op zaterdagavond altijd een gebakken ei. Het was de enige avond dat mijn vader achter het fornuis stond en eieren bakken kan hij dan ook als de beste. Ik besmeerde mijn brood dan altijd sandwichspread, legde er vervolgens gekookte worst op en deed daar ketchup en mayonaise op. Dan was mijn, aan twee kanten gebakken, ei met gesmolten kaas welkom. Ik deed er dan nog wat plakjes tomaat op.
Op de één of andere manier was ik altijd een beetje misselijk na afloop.
Tegenwoordig ben ik tevreden met een gekookt eitje met ketchup, zonder ketchup geen ei! Tegen een chocolade-ei zeg ik overigens ook geen nee.

Ik ben wel benieuwd hoe jullie je eitje het liefst hebben, verstopt misschien?

Fijne Paasdagen!

Advertentie

17 gedachtes over “How do you like, your egg in the morning?

  1. Een Amerikaans ontbijt (scrambled eggs, gebakken bacon, gebakken aardappelblokjes, een toefje mayonaise en toast. Heerlijk, maar alleen om een uurtje of 11 en één keer per jaar. Anders groei je dicht 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.