€5,00

Bordjes, plantenpotjes, planthangers en lepeltjes.

Alle artikelen op deze pagina kosten € 5,00 excl. verzendkosten. Verzendkosten voor een pakketje in Nederland zijn € 6,75 en naar België € 13,00.

Wil je een artikel bestellen? Neem dan contact op via het contactformulier, vul je gegevens in en vermeld het itemnummer. De items worden verkocht op volgorde van aanvraag. Ik laat je z.s.m. de betalingsgegevens weten via mail. Na ontvangst van de betaling stuur ik je bestelling op.

Wil je mijn creaties liever in het echt zien? Kom dan, geheel vrijblijvend, langs in mijn atelier aan huis in Nijmegen (op afspraak). Neem contact op via het contactformulier voor het maken van een afspraak.

Bordjes

Kleine bordjes, gedraaid op de draaischijf, voor bijvoorbeeld een tussendoortje, een krentenbol, een oliebol of muffin.

A500 – Wit geglazuurd bordje met een mesje is er een tekening van een boom met bloesem in aangebracht. Doorsnede 17 cm.

B500 – Lichtblauw geglazuurd bordje. Doorsnede 18,5 cm.

C500 – Groen geglazuurd bordje. Doorsnede 14,8 cm.

D500 – Bordje geglazuurd in mat effectglazuur Robin’s egg, een groenblauwig glazuur met vlekjes. Doorsnede 14 cm.

E500 – Bordje geglazuurd in een blauwgroen glanzend effectglazuur, met blauwpaarse en bruinige vlekjes. Doorsnede 15,6 cm.

Vaasje

F500 – Dit kleine vaasjes met een mooi effectglazuur is zeer geschikt om een bijzondere bloem of een takje mooi uit te laten komen. Het onderste deel in groen, bovenste deel in geel/groeneffectglazuur, ca. 8,3 cm hoog en een doorsnede van ca. 7,5 cm.

Potjes

G500 – Dit plantenpotje is gedraaid op een pottenbakkersdraaischijf. Het is gemaakt van grove klei, de binnenkant en de rand aan de buitenkant zijn geglazuurd in een donkerpaars bruinig glazuur. Het potje kan natuurlijk ook gebruikt worden als mokje of om bijvoorbeeld pennen in te zetten. Doorsnede 8 cm, hoogte 9,2 cm.

H500 – Plantenhanger in kleikleur met een lichtblauwe rand. Het potje is afgewerkt met een glanzende transparante glazuurlaag. Aan de 3 gaatjes van de pot is sisal touw bevestigd waaraan het potje opgehangen kan worden. Hoogte ca. 8,5 cm, doorsnede ca. 8,7 cm.

Lepels

L500 – De lepel is met de hand gemaakt van fijne klei. Het handvat van deze lepel heeft twee krullen en is geglazuurd in een glanzend blauw glazuur met grijze strepen. Aan de achterkant is de lepel niet geglazuurd en is daarom niet geschikt om mee te roeren in vloeistoffen zoals koffie of thee. De lepel kan wel gebruikt worden om bijvoorbeeld suiker, zout of peper mee te scheppen. Je kunt de lepel ook voor decoratie gebruiken. Lengte: 16,5 cm, breedte: 6,6 cm.

M500 – De lepel is met de hand gemaakt van fijne klei. Het handvat van deze lepel heeft de vorm van een vissenstaart en is geglazuurd in een glanzend blauw glazuur met grijze accenten. Aan de achterkant is de lepel niet geglazuurd en is daarom niet geschikt om mee te roeren in vloeistoffen zoals koffie of thee. Lengte: 11,5 cm, breedte: 2,5 cm.

Deze pollepels met kleine steel zijn bedoeld voor de sier. De lepels zijn niet helemaal geglazuurd en daardoor zou het kunnen dat bijvoorbeeld tomatensaus of -soep, thee of koffie in de lepel trekt en dat de lepels verkleuren. De pollepels zijn 19 cm lang. De prijs is per stuk.
N500 – pollepel blauw met hartje
P500 – pollepel geel met groen takje
Q500 – pollepel paars hart

Kaarsenhouders

R500 – Kaarsenschotel gedraaid in grove klei met een lichtblauw glazuur aan de binnenkant is 2,5 cm hoog en heeft een doorsnede van 10 cm.

S500 – Deze kandelaar is net als de kaarsenschotel gedraaid met grove klei. De binnenkant is geglazuurd met saliegroen glazuur, de buitenkant is ongeglazuurd is voor een stoere look. Diameter 8,7 cm, hoogte 3,8 cm.

T500 – Kandelaar in lichtblauw mat glazuur en blauw glimmerglazuur. Diameter 7,6 cm, hoogte 3,2 cm.

Potjes van vilt

Het is helemaal aan jou waarvoor je deze handgemaakte potjes van vilt gaat gebruiken. Je kunt ze voor de sier neerzetten, maar je kunt ze ook vullen met wattenbolletjes, sleutels, sieraden, knopen of je iPod. De potjes hebben een doorsnede van ca. 14 cm, zijn ca. 6 cm hoog. (NB de beide roze potjes op de verzamelfoto zijn al verkocht).

U500: Groen met roze
V500: Zwart met wit en rood
W500: Turquoise met wit
verkocht – X500: Licht- en donkerroze, wit en lavendelblauw