Kaarsenhouders

Op deze pagina vind je kandelaars, theelichthouders, kaarsenstandaards, waxinelichthouders, kaarsenschotel en kaarsenhouders of hoe je ze ook wilt noemen.

Ophalen of eerst in het echt bekijken mag ook, geheel vrijblijvend, in mijn atelier aan huis in Nijmegen (op afspraak). Wil je een kaarsenhouder bestellen? Neem dan contact op via het contactformulier.

Theelichthouder

Deze theelichthouder is gedraaid op een pottenbakkersdraaischijf en daarna voorzien van twee schattige vogeltjes. Aan de binnen- en buitenzijde is de waxinelichthouder voorzien van transparant glimmend glazuur. Er zijn ook een aantal schalen met vogeltjes verkrijgbaar.
Theelichthouder ‘vogel’: diameter 7,5 cm, hoogte 6,6 cm, € 12,50 (excl. verzendkosten).

Kaarsenschotels

Schotel gedraaid met grove klei waarvan de buitenkant ongeglazuurd is zodat hij een wat ruwere uitstraling krijgt. De binnenkant is geglazuurd in vrolijk saliegroen. De schotel is bedoeld om een kaars op te branden, maar kan natuurlijk ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Hou er in dat geval wel rekening mee dat de kaarsenschaal niet waterdicht is. Ook leuk te combineren met de saliegroene kandelaar.
Kaarsenschotel ‘sage 1’ is 2,2 cm hoog en heeft een doorsnede van 11,3 cm, € 10,50 (excl. verzendkosten).

Schotel gedraaid met grove klei waarvan de buitenkant mat geglazuurd is zodat hij een wat ruwere uitstraling krijgt. De binnenkant is geglazuurd in helder lichtblauw. Je kunt een kaars branden op deze waterdichte schotel, maar je kunt er bijvoorbeeld ook je sieraden in bewaren als je ze ’s nachts afdoet.
Kaarsenschotel ‘lichtblauw 1’ is 2,5 cm hoog en heeft een doorsnede van 10 cm, € 10,00 (excl. verzendkosten).

De schotel op pootjes kan gebruikt worden om bijvoorbeeld koekjes of kaas en druiven op te leggen, maar is ook heel leuk als kaarsenstandaard. De schotel in donkere klei kreeg een groen effectglazuur.

Kandelaars

Deze kandelaar is net als de kaarsenschotel gedraaid met grove klei. De binnenkant is geglazuurd met saliegroen glazuur, de buitenkant is ongeglazuurd is voor een stoere look. Leuk te combineren met de saliegroene kaarsenschotel hierboven.  Het glazuur van een aantal kandelaars heeft een licht craquelé effect.
Kandelaar ‘sage 2’: diameter 8,7 cm, hoogte 3,8 cm, € 9,95 (excl. verzendkosten).

Kandelaar in lichtblauw mat glazuur en blauw glimmerglazuur.
Kandelaar ‘glimmer blauw 1’: diameter 7,6 cm, hoogte 3,2 cm, € 9,95 (excl. verzendkosten).

Kandelaar in lichtblauw en turquoise effectglazuur.
Kandelaar ‘turquoise 1’: diameter 8,5 cm, hoogte 3,6 cm, € 9,95 (excl. verzendkosten).

Hoge kandelaar in blauw glimmerglazuur. De binnenkant van de kandelaar is hol tot op de bodem. De kaars kan daardoor niet helemaal opbranden.
Kandelaar ‘glimmer blauw 2’: diameter 6,5 cm, hoogte 6,5 cm, € 9,95 (excl. verzendkosten).

Kandelaar in groene thee effectglazuur.
Kandelaar ‘groene thee 1’: diameter 8,5 cm, hoogte 4,2 cm, € 9,95 (excl. verzendkosten). Leuk in combinatie met de wierookhouder in groene thee effectglazuur.