Plantenpotjes

De plantenpotjes op deze pagina zijn allemaal met de hand gedraaid op een pottenbakkersschijf. Ze zijn afgewerkt met een glazuurlaag en kunnen in de vaatwasser. Je kunt sommige potjes overigens ook gebruiken als mokje. De kleuren op de foto’s kunnen iets afwijken van de echte kleuren.

Wil je een plantenpotje bestellen? Neem dan contact op via het contactformulier. Ophalen of eerst in het echt bekijken mag ook, geheel vrijblijvend, in mijn atelier aan huis in Nijmegen (op afspraak).
Verzendkosten voor een pakketje in Nederland zijn € 6,50.

Klik op onderstaande foto’s voor een vergroting.

 

Plantenpotjes in bruin

Bruin 1: Handgedraaid potje in grove klei met een rand in gemêleerd lichtbruin. De buitenkant is glanzend, de binnenkant is mat. Hoogte 7,5 cm en een diameter van 8,2 cm, €10,00 (excl. verzendkosten).

Bruin 2: Handgedraaid potje met schotel in grove klei, geglazuurd in glanzend gemêleerd bruin. Het potje heeft een gat onderin waardoor het overtollige water kan wegvloeien op het schoteltje. Hoogte potje 8,5 cm en een diameter van 8 cm. Schoteltje 1,5 cm hoog en een diameter van 9,5 cm €15,00 (excl. verzendkosten).

Plantenpotje in oker

Oker 1: Handgedraaid potje in grove klei. De rand in het midden is in oker en glanzend geglazuurd. De buitenkant en binnenkant zijn verder mat. Hoogte 7,4 cm en een diameter van 8,5 cm, €11,50 (excl. verzendkosten).

Plantenpotjes in groen en blauw (donkere klei)

Deze potjes van donker keramiek zijn op een pottenbakkersdraaischijf gemaakt en vervolgens bewerkt zodat er een streepreliëf is ontstaan. De groene potjes hebben een satijnglanzende groene glazuurlaag gekregen, de blauwe potjes blauwe. Hier en daar, vooral bij het reliëf, komt de donkere kleur van het  keramiek mooi door het glazuur heen.

Groen A: plantenpotje in donker keramiek met streepreliëf en groen glazuur in satijnglans, 6 cm hoog en een doorsnede van ca. 8 cm, € 11,00 (excl. verzendkosten).
Groen B: plantenpotje in donker keramiek met streepreliëf en groen glazuur in satijnglans, 6,5 cm hoog en een doorsnede van ca. 8 cm, € 11,00 (excl. verzendkosten).
Groen C, plantenpotje in donker keramiek met streepreliëf en groen glazuur in satijnglans, 7,5 cm hoog en een doorsnede van ca. 9,5 cm, € 12,50 (excl. verzendkosten).

Blauw A: plantenpotje in donker keramiek met streepreliëf en blauw glazuur in satijnglans, 6 cm hoog en een doorsnede van ca. 7,5 cm, € 11,00 (excl. verzendkosten).
Blauw B: plantenpotje in donker keramiek met streepreliëf en blauw glazuur in satijnglans, 6 cm hoog en een doorsnede van ca. 8 cm, € 11,00 (excl. verzendkosten).
Blauw C: plantenpotje in donker keramiek met streepreliëf en blauw glazuur in satijnglans, 6 cm hoog en een doorsnede van ca. 9 cm, € 12,00 (excl. verzendkosten).

Plantenpotjes in groen (witte klei)

Deze schattige potjes van keramiek zijn met de hand gedraaid en vervolgens bewerkt zodat er een streepreliëf is ontstaan. De groene potjes hebben een satijnglanzende groene glazuurlaag gekregen.

Groen 4: plantenpotje met streepreliëf en groen glazuur in satijnglans,6,7 cm hoog en een doorsnede van ca. 8,5 cm, € 10,00  (excl. verzendkosten).

Plantenpotjes van donkere klei
Het bruine keramiek van deze handgedraaide potjes heeft een mooie, glanzende glazuurlaag van groen effectglazuur.

Potjes in bruin keramiek met groen effectglazuur, ca. 8 tot 8,5 cm hoog en een doorsnede van ca. 7,5 tot 8 cm,  € 10,00 per stuk (excl. verzendkosten).

Plantenpotjes in aqua
Deze plantenpotjes van keramiek hebben aan de binnenkant een mooie aquakleur en aan de buitenkant het motief van een pluizenbol op steel. Ze zijn afgewerkt met een glanzend glazuur aan de binnenkant en een mat glazuur van buiten en kunnen in de vaatwasser.
Het gaat hier om handgemaakte producten die met liefde gemaakt zijn. De potjes zijn dan ook niet exact hetzelfde maar verschillen een beetje in hoogte en breedte.

Potjes in aquakleur, ca. 7 tot 7,5 cm hoog en een doorsnede van ca. 8 cm,
€ 10,00 per stuk  (excl. verzendkosten).
Er zijn nog drie potjes beschikbaar.

Kopje als plantenpotje

Kopje van keramiek in blauw stippelglazuur. Uiteraard geschikt om een lekker kopje thee of cappuccino uit te drinken, maar ook heel leuk met een plantje erin.
Hoogte kopje 7 cm en een diameter van ca. 10,5 cm, € 14,95 (excl. verzendkosten).

Plantenpotje in crème/geel

Dit plantenpotje van keramiek heeft binnenin en aan de bovenrand een crème/geeleffectglazuur.
Hoogte 7,5 cm hoog en een doorsnede van ca. 9,5 cm, € 11,50 (excl. verzendkosten).