Suiker- en melksetjes en honingpotjes

Suiker in de thee of koffie schijnt helemaal uit te zijn. Toch kon ik het niet laten een aantal suiker- en melksetjes te maken. En nou maar hopen dat er nog meer zoetekauwen zijn die zowel suiker als melk in de koffie of thee gebruiken. Voor de liefhebbers van natuurlijke zoetstoffen ben ik ook begonnen aan wat honingpotjes, deze zullen waarschijnlijk begin september klaar zijn. Deze creaties zijn geschikt voor de vaatwasser.

Wil je een suiker- en melksetje bestellen? Neem dan contact op via het contactformulier. Ophalen of eerst in het echt bekijken mag ook, geheel vrijblijvend, in mijn atelier aan huis in Nijmegen (op afspraak).
Verzendkosten voor een pakketje in Nederland zijn € 6,50.

Klik op de foto’s voor een vergroting van de afbeelding.

Blauw suiker- en melksetje

Dit schattige suiker- en melksetje is gedraaid van grove klei en afgewerkt met een mat blauw glazuur. Het melkkannetje heeft van bovenaf gezien de vorm van een hart. Het suikerpotje heeft een charmante deksel en een uitsparing voor een lepeltje in het potje.

Het suikerpotje is ca. 9 cm hoog en heeft een doorsnede van 6,5 cm, het melkkannetje is 6 cm hoog en heeft een doorsnede van 5 cm. Het setje kost € 27,95 (excl. verzendkosten).

Suiker- en melksetje in lila

De binnenkant van het suikerpotje en melkkannetje is lila en ook de pluizenbol aan de buitenkant is in lila.

Het suikerpotje is ca. 9 cm hoog en heeft een doorsnede van 8 cm, het melkkannetje is 6,7 cm hoog en heeft een doorsnede van 8 cm. Het setje kost € 29,95 (excl. verzendkosten).

Suiker- en melksetje in stippelklei

Dit gezellige bolvormige suikerpotje en zijn metgezel het melkkannetje zijn gemaakt van gestippelde klei. De stippels worden pas zichtbaar bij het bakken op zeer hoge temperatuur (1200 graden). Er zit een glanzend glazuur over het crème keramiek met bruine stippeltjes.

Het suikerpotje is ca. 9 cm hoog en heeft een doorsnede van 8,5 cm, het melkkannetje is 7 cm hoog en heeft een doorsnede van 6 cm. Het setje kost € 29,95 (excl. verzendkosten).

Honingpotjes

Ik heb en bijenkorfachtig honingpotje gemaakt met een groen effectglazuur en een recht honingpotje met een sierlijke knop op de deksel in een mat blauwig glazuur.

Blauw honingpotje ca. 9,5 cm hoog, doorsnede 7,5 cm € 16,95 (excl. verzendkosten).

Groen honingpotje ca. 10 cm hoog, doorsnede 7,5 cm € 16,95 (excl. verzendkosten).

 

Advertenties