Wie is Appelig?

j-aHallo, ik ben José Appel en de naam Appelig is natuurlijk afgeleid van mijn achternaam. Vijf jaar geleden kwam ik voor het eerst, sinds de lagere school, weer in aanraking met klei. Ik begon met het boetseren van een aantal dames van klei en dat beviel erg goed.

Na een jaar boetseren organiseerde ik samen met een schilderende vriendin een expositie. In 2014 was mijn werk De badmutsen en Min of meer abstract te zien in galerie RUIMTE in Gouda.

Keramiek blijft inspireren

In de weekenden kun je me vaak vinden in mijn atelier aan huis in Nijmegen-Noord. Het maken van beelden van keramiek blijft me verrassen en inspireren. Ik vind het ontzettend leuk om de ideeën die ik in mijn hoofd heb om te zetten in klei. Ook het pottenbakken heeft me inmiddels gegrepen. Vaak voeg ik aan een gedraaid schaaltje of potje nog iets extra’s toe zoals een gezicht of een paar kleine vogeltjes. Verder maak ik serviesgoed en plantenpotjes. De nieuwste serie Face it!, plantenpotjes op pootjes met een gezicht en vrolijke sokjes aan, wordt enthousiast ontvangen.

Mijn creaties komen niet met honderden tegelijk uit een fabriek, ze worden stuk voor stuk met veel aandacht en liefde gemaakt. Handgemaakte producten zijn uniek, er bestaat geen tweede exemplaar van en dat maakt het juist zo leuk.

Heb je interesse in mijn keramiek en wil je iets bestellen of meer informatie? Neem dan contact op via het contactformulier. Wil je het liever in het echt zien? Kom dan, geheel vrijblijvend, langs in mijn atelier aan huis in Nijmegen-Noord (op afspraak).