Nieuwe potjes!

Afgelopen week zat ik achter de draaischijf mijn laatste potjes voor de zomerstop te draaien. Meer dan de helft mislukte echter. Was het te warm? Was de klei te zacht? Was ik niet in vorm? Wat ook de oorzaak is, het is wel duidelijk dat het weer tijd wordt voor een paar weekjes rust. Gelukkig heb ik onlangs nog een aantal afgeronde potjes opgehaald die ik jullie kan laten zien.

De Face it! plantenpotjes zijn nog steeds populair. Dat neemt niet weg dat ik ook graag andere plantenpotjes en schaaltjes maak. Ik heb een tweetal potjes in stippelklei gemaakt op pootjes maar zonder gezicht.

Alle kleine plantenpotjes die ik al eerder had gemaakt staan inmiddels op mijn werk ter decoratie. We mochten het kantoor opleuken en we hebben wat planken opgehangen en daar staan o.a. mijn potjes gevuld met kleine plantjes op. Zo had ik thuis weer wat ruimte om nieuwe potjes neer te zetten. Ik maakte kleine plantenpotjes in bruin- en geeltinten die geschikt zijn voor cactussen of kleine vetplantjes (bijvoorbeeld Bambino van de Eden collection).

Voor afmetingen en prijzen van de potjes kijk hier.

Nadat ik oranje en appelgroene glazuren aanschafte wilde ik deze zo snel mogelijk gebruiken. Ik zag lichtblauwe potjes met oranje stippen voor me en ik ging aan de slag. Ook ben ik bezig wat kleine schaaltjes te maken (met en zonder pootjes) om bijvoorbeeld een kleine portie fruit of grote portie nootjes in te doen. Eigenlijk is het een egoïstisch schaaltje voor één persoon. 🙂 Deze potjes staan nog niet op de website.

Ik heb ook wat potjes gemaakt waar ik een transfer op wil gebruiken. Dat is een soort sticker die je op het glazuur plakt na de tweede keer bakken. Vervolgens bak je het potje nog een keer en voilà je hebt er een mooie print op zitten. Daarover meer, een volgende keer.

Advertenties

De bakkerstrolley

Ik ben geen trendsetter (of het moet per ongeluk zijn) en ook ren ik niet meteen naar de winkel om een trend zo snel mogelijk te volgen. Ik moet altijd even wennen aan iets. Dat kan een paar weken zijn, maar vaker is het een paar maanden of zelfs een paar jaar! Tegen de tijd dat iets bijna of helemaal niet meer hip is vind ik het pas leuk. Dat gebeurde ook met de bakkerskast.

Bron: Plantenfestijn

De eerste bakkertrolley kwam ik tegen bij Intratuin. Het was niet eens een echte bakkerskast, maar een stoere, lage metalen bijzettafel met houten planken. Deze keer vond ik ‘m meteen geweldig (ik wist nog niet dat het een trend was) maar ook geweldig duur. Het leek me hartstikke leuk om daar wat planten op te zetten in de woonkamer.

De woonkamer is echter ook van Partner en die vond het niks (ook geen trendvolger ;-)). Bovendien was de enige plek waar de trolley kon staan te ver van het raam af. Plantjes zouden er wegkwijnen. Ik moest het doen met de Instagramfoto’s van o.a. @plantenfestijn en @wonen_bij_chantal. De plantentrolley rolde langzaam mijn hoofd uit.

Een nieuwe kamer

Een paar weken geleden toen Partner verder wilde met zijn treinbaan viel het me op dat de kamer een beetje krap was voor de treinbaan. Voor ik er erg in had bood ik Partner de logeerkamer aan. Die kamer is een stuk groter en wordt misschien maar 5 dagen per jaar gebruikt als logeerkamer. Partner twijfelde geen moment en greep zijn kans. “Dan heb jij ook een nieuwe kamer”, zei hij opgewekt.

Het grote tweepersoonsbed uit de logeerkamer was te groot voor de oude ‘treinkamer’. Niet getreurd, ik zocht een éénpersoonsbed uit met een onderschuifbed. Zo kunnen er toch twee mensen logeren maar neemt het bed niet veel plek in. Maar wat zou ik verder met de kamer gaan doen?

Fotostudio of plantenkamer

Om te voorkomen dat deze ‘nieuwe kamer’ een verlengstuk van mijn atelier zou worden (lees: dumpen van keramiek) zocht ik op internet naar wat ideetjes. Een logeerkamer en een kamer voor jezelf kwamen het meest naar boven, maar ik heb al een half huis voor mezelf. Bovendien zit ik veel liever beneden op de bank te lezen of tv te kijken en aan de grote tafel achter de laptop dan dat ik dat op een klein kamertje doe.

De kamer heeft in twee muren een raam en er komt veel licht naar binnen. Ideaal om mijn potjes op de foto te zetten, dat doe ik nu een beetje moeizaam in de keuken. Natuurlijk wordt het ook een logeerkamer. Mocht ik een keer zin krijgen om te mediteren (ook een voorstel dat ik vaak voorbij zag komen) dan staat dat bed er al. Ik zou ook nog wel wat meer planten willen (het liefst een oerwoud) en die krijgen hier voldoende licht. Je weet wel, zo’n industrieel, botanische VT wonen kamer.

Bron: VT Wonen

Bakkerskast

En waar kun je die plantjes nou leuk in neerzetten? Inderdaad, in een bakkerskast! Ja hoor, daar zat de kast weer in mijn hoofd. Foto’s van de mooiste exemplaren flitsten voor mijn ogen voorbij. Maar ja, ze waren toch wel erg duur en dat voor een extra kamertje … Ineens zag ik dat Xenos ze ook had, voor een veel leukere prijs.

Bron: Xenos

Eerst maar eens even in het echt kijken of het er een beetje uitziet. Ik ging voor een lage, smalle witte, maar ik vond de hoge zwarte er toch mooier. De lage brede op de foto heb ik niet gezien. Met veel gemopper en spierpijn van het indraaien van de vele schroefjes heb ik nu eindelijk mijn bakkerskast. Net nu @plantenfestijn heeft aangekondigd dat ze die van haar wegdoet. Ik ben er dus weer mooi te laat bij. 🙂

Binnenkort toch wat foto’s van nieuwe potjes en de bakkerskast.

Eindelijk naar Andalusië (1)

Het is inmiddels al zes jaar geleden dat we een vakantie gepland hadden naar Zuid-Spanje. Het zou een grote autorondreis worden die begon in Barcelona en via de kust naar beneden naar Granada zou leiden en vervolgens via Sevilla en Madrid weer terug naar huis. Helaas, twee dagen voor we vertrokken werd ik ziek. Dit jaar deden we een tweede poging. Lees verder

Zwemmen maar!

Vorig jaar heb ik twee beelden gemaakt van zwemmers. Ik ben er nog niet eerder aan toegekomen ze in de schijnwerpers te zetten. Nu de zon zich af en toe van haar beste kant laat zien, durven de zwemmers zich wel te vertonen. Het zijn de eerste beelden die ik op een houten sokkel heb geplaatst. Lees verder

Nog meer plantenpotjes

header-1Ik had me voorgenomen geen goede voornemens te maken, maar het was wel de bedoeling dat ik weer wat vaker zou gaan bloggen. Het liefst net als ‘vroeger’ minimaal één keer per week. Nog steeds ben ik zo druk met het maken van potjes, dat het lezen en schrijven van blogs er bij inschiet. Ik wil jullie wel even laten zien waar ik momenteel mee bezig ben. Lees verder