Nieuwe potjes!

Afgelopen week zat ik achter de draaischijf mijn laatste potjes voor de zomerstop te draaien. Meer dan de helft mislukte echter. Was het te warm? Was de klei te zacht? Was ik niet in vorm? Wat ook de oorzaak is, het is wel duidelijk dat het weer tijd wordt voor een paar weekjes rust. Gelukkig heb ik onlangs nog een aantal afgeronde potjes opgehaald die ik jullie kan laten zien.

De Face it! plantenpotjes zijn nog steeds populair. Dat neemt niet weg dat ik ook graag andere plantenpotjes en schaaltjes maak. Ik heb een tweetal potjes in stippelklei gemaakt op pootjes maar zonder gezicht.

Alle kleine plantenpotjes die ik al eerder had gemaakt staan inmiddels op mijn werk ter decoratie. We mochten het kantoor opleuken en we hebben wat planken opgehangen en daar staan o.a. mijn potjes gevuld met kleine plantjes op. Zo had ik thuis weer wat ruimte om nieuwe potjes neer te zetten. Ik maakte kleine plantenpotjes in bruin- en geeltinten die geschikt zijn voor cactussen of kleine vetplantjes (bijvoorbeeld Bambino van de Eden collection).

Nadat ik oranje en appelgroene glazuren aanschafte wilde ik deze zo snel mogelijk gebruiken. Ik zag lichtblauwe potjes met oranje stippen voor me en ik ging aan de slag. Ook ben ik bezig wat kleine schaaltjes te maken (met en zonder pootjes) om bijvoorbeeld een kleine portie fruit of grote portie nootjes in te doen. Eigenlijk is het een egoïstisch schaaltje voor één persoon. 🙂 Deze potjes staan nog niet op de website.

Ik heb ook wat potjes gemaakt waar ik een transfer op wil gebruiken. Dat is een soort sticker die je op het glazuur plakt na de tweede keer bakken. Vervolgens bak je het potje nog een keer en voilà je hebt er een mooie print op zitten. Daarover meer, een volgende keer.

Advertentie

4 gedachtes over “Nieuwe potjes!

  1. Hoi Mireille, bedankt voor je reactie. Ik ben 2 jaar geleden gestopt met de Face it! plantenpotjes. Onlangs heb ik er een paar gemaakt, maar die zijn gereserveerd voor een kerstmarkt. Als ik daarvan potjes overhou zijn die beschikbaar, na 12 december. Via instagram @missappelig zal ik dat bekendmaken.
    Groetjes, José

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.