De bakkerstrolley

Ik ben geen trendsetter (of het moet per ongeluk zijn) en ook ren ik niet meteen naar de winkel om een trend zo snel mogelijk te volgen. Ik moet altijd even wennen aan iets. Dat kan een paar weken zijn, maar vaker is het een paar maanden of zelfs een paar jaar! Tegen de tijd dat iets bijna of helemaal niet meer hip is vind ik het pas leuk. Dat gebeurde ook met de bakkerskast.

Bron: Plantenfestijn

De eerste bakkertrolley kwam ik tegen bij Intratuin. Het was niet eens een echte bakkerskast, maar een stoere, lage metalen bijzettafel met houten planken. Deze keer vond ik ‘m meteen geweldig (ik wist nog niet dat het een trend was) maar ook geweldig duur. Het leek me hartstikke leuk om daar wat planten op te zetten in de woonkamer.

De woonkamer is echter ook van Partner en die vond het niks (ook geen trendvolger ;-)). Bovendien was de enige plek waar de trolley kon staan te ver van het raam af. Plantjes zouden er wegkwijnen. Ik moest het doen met de Instagramfoto’s van o.a. @plantenfestijn en @wonen_bij_chantal. De plantentrolley rolde langzaam mijn hoofd uit.

Een nieuwe kamer

Een paar weken geleden toen Partner verder wilde met zijn treinbaan viel het me op dat de kamer een beetje krap was voor de treinbaan. Voor ik er erg in had bood ik Partner de logeerkamer aan. Die kamer is een stuk groter en wordt misschien maar 5 dagen per jaar gebruikt als logeerkamer. Partner twijfelde geen moment en greep zijn kans. “Dan heb jij ook een nieuwe kamer”, zei hij opgewekt.

Het grote tweepersoonsbed uit de logeerkamer was te groot voor de oude ‘treinkamer’. Niet getreurd, ik zocht een éénpersoonsbed uit met een onderschuifbed. Zo kunnen er toch twee mensen logeren maar neemt het bed niet veel plek in. Maar wat zou ik verder met de kamer gaan doen?

Fotostudio of plantenkamer

Om te voorkomen dat deze ‘nieuwe kamer’ een verlengstuk van mijn atelier zou worden (lees: dumpen van keramiek) zocht ik op internet naar wat ideetjes. Een logeerkamer en een kamer voor jezelf kwamen het meest naar boven, maar ik heb al een half huis voor mezelf. Bovendien zit ik veel liever beneden op de bank te lezen of tv te kijken en aan de grote tafel achter de laptop dan dat ik dat op een klein kamertje doe.

De kamer heeft in twee muren een raam en er komt veel licht naar binnen. Ideaal om mijn potjes op de foto te zetten, dat doe ik nu een beetje moeizaam in de keuken. Natuurlijk wordt het ook een logeerkamer. Mocht ik een keer zin krijgen om te mediteren (ook een voorstel dat ik vaak voorbij zag komen) dan staat dat bed er al. Ik zou ook nog wel wat meer planten willen (het liefst een oerwoud) en die krijgen hier voldoende licht. Je weet wel, zo’n industrieel, botanische VT wonen kamer.

Bron: VT Wonen

Bakkerskast

En waar kun je die plantjes nou leuk in neerzetten? Inderdaad, in een bakkerskast! Ja hoor, daar zat de kast weer in mijn hoofd. Foto’s van de mooiste exemplaren flitsten voor mijn ogen voorbij. Maar ja, ze waren toch wel erg duur en dat voor een extra kamertje … Ineens zag ik dat Xenos ze ook had, voor een veel leukere prijs.

Bron: Xenos

Eerst maar eens even in het echt kijken of het er een beetje uitziet. Ik ging voor een lage, smalle witte, maar ik vond de hoge zwarte er toch mooier. De lage brede op de foto heb ik niet gezien. Met veel gemopper en spierpijn van het indraaien van de vele schroefjes heb ik nu eindelijk mijn bakkerskast. Net nu @plantenfestijn heeft aangekondigd dat ze die van haar wegdoet. Ik ben er dus weer mooi te laat bij. 🙂

Binnenkort toch wat foto’s van nieuwe potjes en de bakkerskast.

Advertentie

4 gedachtes over “De bakkerstrolley

  1. Ik had er nog nooit van gehoord. Maar weet nu wat het is. 🙂
    Overigens ben ik net als jou geen trendsetter. Pas wanneer het helemaal uit is, vind ik iets leuk haha.

  2. Ik ben benieuwd hoe het geworden is, ik heb er al meer dan een jaar een, maar niet met planten, die overleven niet bij mij haha…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.