Eindelijk naar Andalusië (2)

In de vorige blogpost vertelde ik over onze reis naar Andalusië. Tijdens deze reis werkten we één voor één punten van onze ‘bucketlist’ af, zoals de Mezquita in Cordoba en het Alhambra in Granada. Na Granada trokken we door een bergachtig landschap met witte dorpjes waar we in Ronda belandden.

Het prachtige bergachtige landschap van de Pueblos Blancos gaf ons mooie vergezichten en uitzicht op diverse witte dorpjes. Een van de bekendste witte dorpjes is Ronda. Een diepe kloof splijt het stadje in tweeën, ze hebben er gelukkig wel een mooie brug gemaakt zodat je het oude gedeelte kunt bekijken.

Klik op de foto’s voor een vergroting of voor onderschriften.

We besloten om de volgende dag een bezoek te brengen aan Cadiz voordat we naar Sevilla zouden gaan. Dat bleek een goed besluit te zijn. We vonden Cadiz schitterend. Het was er rustig, niet al te toeristisch, de zon scheen en de witte gebouwen staken mooi af tegen de blauwe lucht en de zee.

Klik op de foto’s voor een vergroting of voor onderschriften.

In Sevilla maakten we de eerste dag een stadswandeling, de volgende dag bezochten we de kathedraal en het Real Alcazar. We moesten bij de laatste behoorlijk zoeken naar de ingang en ik vroeg me af waarom het niet duidelijker was aangegeven. “Misschien omdat het dan nog drukker wordt?”, zei Partner en hij wees op de behoorlijke rij die er stond. Hm, misschien verstandig om ook hier online kaartjes voor te kopen.

Klik op de foto’s voor een vergroting of voor onderschriften.

De dag erna vertrokken we alweer naar Salamanca, onze laatste bestemming in Spanje. Maar eerst brachten we nog een bezoek aan het stadje Merida dat werkelijk overloopt van de Romeinse overblijfselen.

Klik op de foto’s voor een vergroting of voor onderschriften.

We hebben ontzettend veel mooie dingen gezien en we hebben erg mooi weer gehad. Toen we weer thuis waren hadden 5300 km afgelegd. Gelukkig hadden we nog een paar dagen om bij te komen voor we weer aan het werk gingen. 😉

Een gedachte over “Eindelijk naar Andalusië (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.