Zwemmen maar!

Vorig jaar heb ik twee beelden gemaakt van zwemmers. Ik ben er nog niet eerder aan toegekomen ze in de schijnwerpers te zetten. Nu de zon zich af en toe van haar beste kant laat zien, durven de zwemmers zich wel te vertonen. Het zijn de eerste beelden die ik op een houten sokkel heb geplaatst.

Nadat ik in 2014 zeven badmutsen maakte voor een expositie in Gouda bleef het toch kriebelen. Het zwemthema was nog niet helemaal afgerond. Er kwam nog een dame in badpak en met vis op een strandpaal, Lady Fish. Een drietal badmutsen zijn inmiddels verhuisd naar Den Haag waar ze natuurlijk snel bij het strand zijn om een duik te nemen.

Klik op de foto’s voor een vergroting.

De zwemmers

Vorig jaar kreeg ik weer zin om de badmutsencollectie uit te breiden met twee zwemmers. Ik begon weer met een flinke homp klei en bewerkte deze tot een torso. Het meest lastige is altijd het hoofd erop zetten. Hieronder kun je zien hoe de homp langzaam in een zwemmer verandert.

Deze keer wilde ik de beelden op mooie, houten sokkeltjes zetten. Ik schroefde twee schroeven in de sokkels waar de uitgeholde benen van de beelden precies overheen pasten. Met wat goede lijm heb ik dit vastgezet.

Met deze beelden als eindresultaat. Kijk voor afmetingen en prijzen hier.

 

 

Advertentie

4 gedachtes over “Zwemmen maar!

    • Proest… Ik heb wel eens een vis langs mijn benen voelen zwemmen tijdens een zwemfestijn in een natuurbad maar om ze nu op te eten… 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.