Is er nieuws?

Ik heb jaren getwijfeld of ik aan een nieuwsbrief zou beginnen. De blogberichten die ik plaats komen bij veel lezers via een link in de mail of via de sociale media binnen. En wat heb ik verder nou helemaal te melden dat zo nodig in een nieuwsbrief moet?

In het afgelopen half jaar is mijn blog veranderd van een wekelijkse update over mijn klei-activiteiten, kunstuitjes en vakantietripjes naar een soort webshop waar Face it! plantenpotjes als warme broodjes over de toonbank gaan. De vraag naar potjes was (en is nog steeds) overweldigend en de wachtlijsten stroomden over. Ik wilde iedereen tevreden stellen en maakte naar wens potjes in speciale kleuren en formaten.

De wachtlijst
Het leek een goed idee om een wachtlijst te maken en zo iedereen van een potje naar keuze te voorzien. Er komt alleen geen einde aan de wachtlijst. Iets wat ooit een rustgevende hobby was begint op een stressvol moeten te lijken. Om mezelf niet elke weekend vast te leggen en te ‘verplichten’ potjes te maken ben ik nu gestopt met de wachtlijst. De wachtlijst van begin maart heeft inmiddels al wat vertraging opgelopen bij de afbakker omdat ik een paar potjes vergat mee te nemen en omdat er zoveel af te bakken was dat mijn potjes nog niet aan de beurt waren.

Toch een nieuwsbrief
In plaats van de wachtlijst is er nu de nieuwsbrief. Voor mij is het prettig dat ik nu Face it! potjes kan maken die ik zelf leuk vind en niet een wachtlijst af hoef te werken met bepaalde voorkeuren. Een ander voordeel is dat de potje niet binnen een bepaalde tijd klaar hoeven te zijn, ik kan het dus wat rustiger aan doen.

In de nieuwsbrief communiceer ik wanneer de volgende serie Face it! potjes online komt. De fans weten dus wanneer ze achter de computer kunnen kruipen om de potjes te bekijken en te bestellen. Ook andere nieuwe creaties zoals de eivormige schalen, planthangers en serviesgoed breng ik onder de aandacht in de nieuwsbrief.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, hou ik je op de hoogte van kortingsacties en zal ik bekend maken wanneer de nieuwe Face it! potjes online gaan. De nieuwsbrief zal niet vaker dan één keer per maand verstuurd worden.

Advertentie

6 gedachtes over “Is er nieuws?

  1. Ik begon je al te missen. Maar zag op insta voldoende kleiwerk voorbij komen.
    Kan mij voorstellen dat iets dat begint als een leuke hobby op zo’n manier een “verplichting” wordt. De lol gaat er dan misschien iets sneller van af dan de bedoeling is. Goed idee om het zo op te lossen. En inmiddels heb je aardig naam gemaakt met deze leuke creaties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.