Nog meer plantenpotjes

header-1Ik had me voorgenomen geen goede voornemens te maken, maar het was wel de bedoeling dat ik weer wat vaker zou gaan bloggen. Het liefst net als ‘vroeger’ minimaal één keer per week. Nog steeds ben ik zo druk met het maken van potjes, dat het lezen en schrijven van blogs er bij inschiet. Ik wil jullie wel even laten zien waar ik momenteel mee bezig ben.

Naast het maken van tientallen Face it! potjes om de wachtlijst die voortdurend wordt aangevuld te voorzien van potjes, probeer ik ook wel eens wat anders te maken. Het zijn voornamelijk potjes en schalen waar je plantjes in kunt zetten, zoals een kopje, nieuwe planthangers en een potje met vogeltjes erop.

Het kopje in blauw stippelglazuur kan ook gebruikt worden om uit te drinken, maar met een plantje erin vind ik ‘m zelf erg geinig. Ik had al een aantal schalen gemaakt met vogeltjes op de rand en ik wilde nu eens een plantenpotje met vogeltjes proberen. Ze lijken het wel naar hun zin hebben tussen het groen. Het hangpotje in zwart glazuur met druppels heb ik ook met theegroen glazuur en druppels gemaakt.

Donkere klei

Toen ik bezig was met het maken van Face it! potjes van donkere klei, heb ik meteen een paar ‘gewone’ plantenpotjes gedraaid. Ik heb er diepe groeven in gemaakt. Daarna heb ik ze geglazuurd met groen en blauw glazuur. Eerlijk gezegd vind ik ze zo leuk dat ze regelmatig bij mij thuis op de vensterbank staan met een gezellig plantje erin.

Alweer een ei van klei

Ik ben ook weer begonnen met het maken van eierschalen waar je bijvoorbeeld blauwe druifjes of narcissen in kunt zetten. De wijdere schalen kun je ook gebruiken om wat water in te doen en bloemen op te laten drijven.

Het is inmiddels alweer drie jaar geleden dat ik mijn eerste ei van klei maakte. De vorige eieren zijn bijna allemaal in gebruik genomen door vrienden en familie. Zelf heb ik er ook twee gehouden die ik elk voorjaar weer vul met voorjaarsbolletjes. Een van de schalen gebruik ik het hele jaar door, Ik eet tenslotte niet alleen met Pasen eieren.

Momenteel is er één rood ei beschikbaar, maar eind februari hoop ik er vier eieren bij te ‘leggen’ o.a. in celadon effectglazuur.

 

Advertentie

6 gedachtes over “Nog meer plantenpotjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.