Even een pottenbakbreak

claudia-2Jullie merken het natuurlijk al aan de frequentie waarmee ik blogartikelen publiceer. Het is nog altijd druk in Atelier Appelig en het ziet er niet naar uit dat het snel rustiger wordt. De Face it! potjes zijn nog altijd populair en de schare fans wordt bij elke nieuwe serie potjes wat groter. Toch hou ik even pauze.

Telkens als er een nieuwe serie Face it! potjes online gaat, dat is ongeveer één keer per maand, zijn mensen weer enthousiast en zijn de potjes zo vertrokken. Het verbaast me nog steeds dat ik na vijf jaar rustig boetseren en pottenbakken voor mezelf nu vooral potjes maak voor anderen.

Interview

Het is ook gek dat naast mijn potjes ook ik ineens in de belangstelling sta. Nadat ik in mijn rubriek ‘Op de sokkel’ mensen interviewde over hun creaties ben ik nu aan de beurt om geïnterviewd te worden. Wederom is het Stephanie van Plantenfestijn die me in de spotlight zet in een nieuwe rubriek op haar blog.

cropped-cropped-stephanie-header-ontwerp-1

40 Potjes met een naam

Inmiddels heb ik zo’n 40 van die potjes met een gezicht gemaakt. Ik was bang dat het zou gaan vervelen, maar dat valt erg mee. Doordat ik behalve mannetjes ook vrouwtjes ben gaan maken en varieer in kleuren en motiefjes blijft het leuk om te doen. Ook het verzinnen van een naam voor de potjes is een leuk onderdeel.

In de vierde serie heb ik ook een tweetal potjes gemaakt met een gat onderin om het overtollige vocht af te voeren. Loopt dat vocht dan over mijn tafel of vensterbank zul je je afvragen. Nou nee hoor, daar heb ik schoteltjes op pootjes voor gemaakt. Eens kijken wat men van deze combinatie vindt.

Even pauze

Hoe leuk ik het maken van potjes ook vind, ik ben toe aan een maandje rust. Het moet tenslotte een hobby blijven. Naast mijn baan vier dagen in de week wil ik ook weleens een dagje niets doen of met Partner op stap. Hij voelt zich ondertussen een kleiweduwnaar. Voorheen was ik ongeveer drie dagen in de maand met pottenbakken bezig. Met de huidige vraag naar Face it! potjes is dat drie dagen in de week geworden.

Wachtlijst

Als het meezit kan ik dit weekend de vierde serie ophalen, fotograferen en online zetten voor de popelende fans. Lukt het mensen niet om het potje  van hun keuze te bemachtigen dan kunnen ze zich inschrijven voor de wachtlijst van 2017. Sommige mensen hebben dat zelfs al gedaan. Ik verwacht eind januari/begin februari de vijfde serie te kunnen presenteren.

Ondertussen is er nog voldoende ander moois te vinden op de website waarop, tijdens de Verschrikkelijk Feestdagenactie, 15% korting gegeven wordt!

5 gedachtes over “Even een pottenbakbreak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.