Hoe is het met de citroenplantjes?

potje 9Het is alweer een hele tijd geleden dat mijn citroenplantjes de kas ontgroeiden. Een stuk of negen citroenpitjes liepen uit. Hoe staat het er, een jaar na het ontkiemen, eigenlijk voor? Niet best, kan ik jullie alvast verklappen.

In augustus vorig jaar deed ik wat citroenpitjes in de grond. Ik kwam erachter dat ik het verkeerd gedaan had maar toch kwam er per ongeluk een citroenplantje boven de grond kijken. Ik deed een tweede poging en deze was een stuk succesvoller. Dankzij de septemberzon liepen de citroenpitjes uit. In december waren er een aantal zo groot geworden dat ze een groter potje nodig hadden.

Ik verhuisde de plantjes naar het atelier. Daar stonden ze in de vensterbank met voldoende licht, maar de een na de andere citroenplant gaf het op en verdorde. Elke maand kon ik er een of twee weggooien totdat ik er eentje overhield.

citroen-1Wederom zal het te maken hebben gehad met mijn vergeetachtigheid in combinatie met water geven. Toch bleef het laatste plantje volhouden en er kwamen steeds meer blaadjes bij. Nog negen jaar en dan zouden er citroenen aan kunnen komen (ik hoop veel eerder natuurlijk).

Nu is de plant zo groot geworden, 20 cm hoog, dat ik weer een nieuwe pot nodig heb. Zie de foto hiernaast waar hij naast een babypilea staat te schitteren. Volgens mij gaat het helemaal goed komen met deze citroenplant.

 

Advertentie

7 gedachtes over “Hoe is het met de citroenplantjes?

  1. Wat goed van deze ene plant dat ie het gehaald heeft haha. Komt natuurlijk omdat ie daarna in één van die mooie zelfgemaakte potten mocht komen te staan 🙂
    Duurt het echt 9 jaar voor er een citroen aan kan groeien? 😱

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.