Atelier Appelig heeft het druk

Jullie hebben lange tijd mijn wel en wee gevolgd in het land van klei en keramiek. Misschien wel meer wee dan wel. Daarom vind ik het leuk om ook eens een klein succesje te melden. Het is druk in atelier Appelig en dat heb ik te danken aan Plantenfestijn en Instagram.

Voor, tijdens en na de kunstmarkt heb ik geen tijd gehad om een blog te schrijven of om zelfs maar blogs van anderen te lezen. Nadat ik op Instagram een reactie plaatste bij Plantenfestijn is het een stuk drukker geworden op mijn website en is mijn vensterbank wat leger.

Instagram en de gevolgen

face it! PaulMisschien moet ik eerst even uitleggen wat Instagram is. Instagram is een app voor smartphones en tablet waarmee je foto’s kunt bewerken en delen. Jij kunt anderen volgen en anderen kunnen jou volgen, je foto leuk vinden en commentaar bij je foto plaatsen. Ondanks dat ik natuurlijk enorm leuke foto’s plaats van mijn eigen creaties 😉 bleef mijn aantal volgers beperkt. Niemand zag mijn potjes en schaaltjes en dat vond ik jammer.

Toen Plantenfestijn een foto van een plantje plaatste, plaatste ik een reactie dat ik voor dat plantje een leuk zelfgemaakt potje had. Plantenfestijn kwam vervolgens naar mijn foto’s kijken en beaamde dat ik leuke potjes had. Ze vond ze zelfs zo leuk dat ze er meteen eentje bestelde.

In de krant

Daarna ging het snel. Toen het potje (Paul van de Face it! collectie) gearriveerd was ging het ook op de foto en op Instagram. Van de ruim 12.000 volgers die Plantenfestijn daar heeft kwamen er een aantal buurten. Binnen anderhalve week had ik er 100 volgers bij en was ik bijna door mijn voorraad Face it! potjes heen. Ik heb een aardig lege vensterbank en een paar plantjes zonder potje!

katernNiet veel later stond Stephanie van Plantenfestijn in zeven regionale kranten in de &katern samen met mijn potje Paul. “Eindelijk beroemd”, grapte ik. Niet ik natuurlijk, maar wel mijn plantenpotje en Stephanie.

Inmiddels heb ik tien nieuwe potjes gemaakt waaronder drie dames. Deze nog ongebakken potjes staan nu al in de belangstelling en er zijn er zelfs al een paar gereserveerd. Ik heb ook nog andere leuke potjes, al zeg ik het zelf, en serviesgoed, maar de potjes met gezicht zijn een kleine hype op dit moment.

In een shop

Afgelopen week werd ik ook door een paar winkels benaderd. Ze vroegen of ik mijn potjes ook bij hen wil gaan verkopen. Wat een aandacht allemaal. Daar ben ik normaal gesproken dol op, maar teveel in een keer kan wat lichte stress veroorzaken. 🙂

Mijn kersverse collega’s zijn bang dat ik nu alweer zal vertrekken wegens het succes van de Face it! collectie. Ik heb hen echter beloofd dat ik voorlopig blijf. Van handgemaakte potjes word je namelijk niet rijk, integendeel zelfs. Maar het is enorm leuk om in de belangstelling te staan met je eigen creaties, dus ik geniet er tussen de rondvliegende klei gewoon van!

10 gedachtes over “Atelier Appelig heeft het druk

  1. Oh wat super tof is dit!! Hele erg leuk dat je creaties als “warme broodjes” over de toonbank vliegen. Succes met het produceren van al het nieuwe werk en natuurlijk ook de verkoop hiervan!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.