Appelig bij Kunst aan de Waal

etaleren 1Er is iets dat me steeds tegenhield om op een (kunst)markt of braderie te gaan staan. Dat waren o.a. de ervaringen die ik van anderen heb gehoord. Dat je de kosten voor een kraam er niet eens uithaalt. En dan mijn eigen ervaring op een rommelmarkt voor het goede doel. Ik was een jaar of tien en stond er met een vriendinnetje, een man ging er zonder te betalen met onze theepot vandoor.

Dat zijn natuurlijk niet de enige redenen, de voornaamste reden is dat het me eigenlijk helemaal niet leuk lijkt. Het is een hoop gedoe; uitzoeken wat je mee wilt nemen, wat moet de prijs zijn, alles inpakken en weer uitpakken en vooral de zenuwen die me parten gaan spelen. Maar zolang ik nooit op een markt gestaan heb kan ik er natuurlijk niet echt over meepraten.

Lentse oeverspelen LO 1

Kunst aan de Waal tijdens Lentse Oeverspelen
Daarom heb ik me aangemeld voor Kunst aan de Waal, een kunst- en creamarkt die plaatsvindt tijdens de Lentse Oeverspelen op 4 september. De kosten voor een kraam zijn laag en het is lekker dichtbij dus ik ‘speel’ voor eigen publiek. Bovendien is het een leuke locatie, op een eiland in de Waal aan de voet van de Waalbrug. Ik hoef er niet de hele middag alleen te staan want mijn ouders boden spontaan hun hulp aan. Het lijkt hen namelijk wel leuk om een keer op een kunstmarkt te staan. Tja, dan ben ik ook de beroerdste niet. 🙂

bpc 3Ik heb me de afgelopen maanden het ongans gedraaid omdat ik bang was dat ik te weinig leuks had voor de markt. Ik maakte suiker- en melkstelletjes, olijvenschaaltjes, lepels en lepelhouders, potten met deksels, bekers en schaaltjes en natuurlijk de plantenpotjes Face it! Ik had namelijk het idee dat een kraam van vier meter veel te groot was voor hetgeen ik in mijn atelier had staan. Maar toen ik op CastleClay zag hoe men de ruimte daar indeelde maakte ik me al wat minder ongerust. Sommigen zetten maar 10 tot 20 werkstukken neer.

Creaties uitstallen
Vorige week heb ik de stof voor over de kraam (die ik mocht lenen van creavriendin GB Beeldend Kunstenaar) over mijn eettafel gelegd en ik heb mijn creaties uitgestald. Met een klein trapje op de tafel waar ik plantenpotjes op plaatste zorgde ik voor wat hoogte. Het beviel me zo goed dat ik ook bij de buurvrouw zo’n trapje regelde. Ik krijg die kraam wel vol en wat erger is … ik begin er een beetje zin in te krijgen. 🙂

 

Advertentie

11 gedachtes over “Appelig bij Kunst aan de Waal

 1. Dat wordt een prachtige kraam. Weet je waar ik al tijden naar op zoek ben? Een honingpotje waarbij het stokje in het potje kan blijven staan door een uitsparing in het deksel of uitstulping in het potje. Ik gebruik nu een melkkannetje daarvoor, het stokje staat in de tuut, en er zit een deksel op. Een suikerpotje kan natuurlijk ook dienen. En wat ik ook zou kopen: een rechthoekig bakje met deksel voor roggebrood.

  • Ik zie het al, ik moet aan de slag. 🙂
   Met keramiek lukt het bijna niet om iets luchtdicht af te sluiten. Ik weet niet of roggebrood dat gaat volhouden.

   • Jij bent de expert. Als jij zegt dat het niet kan, kan het dus niet. Maar ik heb nu een plastic bakje, en ik wil iets van glas, aardewerk of keramiek

 2. De spulletjes die je hebt zien er geweldig leuk uit! Vooral op een kunstmarkt waar creativiteit de boventoon voert kom je in mijn optiek goed uit de verf en ik denk dan ook dat dit wel eens een succes zou kunnen worden.
  Goede zaken gewenst, en vooral ook veel plezier!
  P.S. Leg je ook visitekaartjes neer?

 3. Ooh wat leuk!! Ziet er echt goed uit. Ook leuk dat het voor thuispubliek is. Direct een beetje naamsbekendheid krijgen zo!
  Wanneer de voorpret al zo leuk is, kan de dag zelf hopelijk ook niet stuk. Nu hopen op goed weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.