Ideeën opdoen in de Tuinen van Appeltern

ta 16Vorig jaar is Partner er op de een of andere manier onderuit gekomen en ook dit jaar had het niet veel gescheeld of hij had niet mee gegaan naar de Tuinen van Appeltern. Toch is hij blij dat we geweest zijn. Het is zoveel makkelijker om aan elkaar uit te leggen wat je wel of niet mooi vindt als je het gewoon aan kunt wijzen.

Onlangs werd in de Tuinen van Appeltern het evenement Fleurig 2016 gehouden. Daar was ik graag met een vriendin naartoe gegaan, net als twee jaar geleden naar Fleurig 2014. Helaas konden we geen datum vinden waarop we allebei konden en dat was maar goed ook. Uiteindelijk bleek het die week voornamelijk te regenen, we proberen het volgend jaar gewoon nog een keertje.

Zo’n eerste jaar in een nieuwe woning is het even wennen. Wennen aan de buurt en zijn bewoners, de weg leren kennen in de omgeving, waar zet je alles neer in huis en is dat wel de juiste plek en wennen aan de tuin. Veel mensen die onze tuin gezien hebben vinden ‘m prima; weinig onderhoud, plek voor een tuintafel met stoelen en vooral de geweldige overkapping met loungeset waar je ’s middags en ’s avonds in de zon kunt zitten.

ta 17

Mijn tuin met buxus en een heerlijk overkapping

Waar schijnt de zon
Ik wist eerlijk gezegd meteen al dat er iets moest gebeuren aan het grind en de buxushaagjes. In de voortuin vind ik het prima maar de achtertuin moet anders. Het eerste jaar liet ik het over me heenkomen. Je moet toch even kijken waar de zon wanneer schijnt, hoe je de tuin gebruikt en waar je het liefste zit voordat je kunt zeggen hoe je het anders wilt.

Eerst wilde ik de tuin helemaal betegelen op een paar bloemperken en misschien een vijverbak na. Dan zou ik overal in de tuin kunnen zitten om van de zon te genieten. Nu blijkt echter dat ik alleen maar op de loungeset zit onder de overkapping en dat daar op elk moment van de dag wel een keertje de zon schijnt. Het is een hele groene tuin, maar er bloeit weinig, er is bijna geen andere kleur dan groen. Een paar bloeiende planten in uitbundige kleuren lijkt me ook wel wat.

Strak en modern of Engels
In de Tuinen van Appeltern kon ik Partner aanwijzen wat ik graag wilde en hij kon het vervolgens ook heel makkelijk weer afwijzen. Ik twijfelde erg tussen een strakke, moderne tuin met grote tegels en betonnen randen en een Engelse tuin met grassen, klimrozen en clematis en mooie borders met bloemen. Samen kwamen we erachter dat we meer voor de Engelse tuin vielen en dat een vijver er echt in moet! Een paar grote tegels willen we wel, maar dat combineren we dan met de steentjes die er nu al in liggen.

Het was leuk om je, al wandelend door de tuinen (je bent toch al gauw twee uur aan het lopen), steeds beter een voorstelling te kunnen maken van je toekomstige tuin. De meeste voorbeeldtuinen hadden ook de afmetingen van normale tuinen. Je hoeft geen park te hebben om de ideeën toe te passen en zelfs als je een daktuin hebt kun je er terecht. Je kunt er planten en er hele leuke andere dingen voor in en om huis en tuin kopen, snel doorlopen dus! Het was voor ons een zeer leerzame dag, nu eens even kijken hoe we het gaan toepassen op onze eigen tuin.

Hieronder een impressie van de Tuinen  van Appeltern.

5 gedachtes over “Ideeën opdoen in de Tuinen van Appeltern

  1. Ik wist niet dat die tuinen in appeltern nog bestonden! Je tuin ziet er heel mooi uit. Ik ben jaloers. Zou alleen niet te veel betegelen, want het water moet ook ergens naartoe kunnen.

  2. Dat is zeker ideaal. Had ook wel wat voor ons geweest haha. Om zo aan elkaar aan te kunnen wijzen wat je leuk vind of juist niet.
    Onze tuin was ooit ook groen, maar zonder bloemetjes ed. We hebben alles eruit gehaald en laten betegelen. Een aantal bloempotten er in en klaar. Lekker groot en ruim.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.