Face It! Plantenpotjes met een gezicht

face it! 1aIk heb de afgelopen maanden behoorlijk wat potjes, schalen en bekers gedraaid. Dat doe ik omdat ik nou eenmaal verslaafd ben aan pottenbakken en omdat ik mee wil doen aan een kunstmarkt. Een aantal van die potten heb ik voorzien van pootjes en van een gezicht. Met een wild plantje erin lijkt het net of ze een ongekamde haardos hebben.

gezichtpotNou heb ik die potjes met een gezicht natuurlijk niet zelf bedacht. De Romeinen maakten zo’n 2.000 jaar geleden al potten waar een gezicht op stond. Dat deden ze onder andere in Nijmegen, waar er in museum Het Valkhof een aantal te bewonderen zijn. De Romeinen gebruikten deze potten niet om planten in te zetten zoals wij tegenwoordig doen. Ze bewaarden er eten in en hoopten door de ‘gekke bekken’ op de pot de geesten af te schrikken en het eten goed te houden.

Als je op internet kijkt zijn er inmiddels honderden mensen/bedrijven die duizenden potjes met gezichten hebben gemaakt. Ik heb mijn eigen variatie daarop gemaakt met pootjes met gekleurden sokjes en een puntig neusje. Eerst maakte ik er twee, toen drie en al snel kon ik niet meer stoppen. Ik moest me echt inhouden om niet alle potjes en bekers die ik draaide van voetjes, een neus, ogen en mond te voorzien.

Face it!
Ik noem deze serie ‘Face it!’ Totaal zijn er nu dertien exemplaren van klein tot groot. Er is een hangpotje bij en ook een potje met een snor. Behalve plantenpotjes heb ik ook weer wat potjes met deksel gemaakt. Zoals ik al eerder heb gezegd puilt mijn atelier onderhand uit van al die potjes en beelden en in mijn enthousiasme maak ik er al snel te veel. Het hangt even van het enthousiasme van de potentiële eigenaren af of ik de collectie ga uitbreiden.

Vandaag heb ik de eerste vier potjes bij de ‘afbakker’ (Arnhems Keramiek Atelier) opgehaald en ik ben niet ontevreden over het resultaat.

Kijk voor meer foto’s, afmetingen en prijzen van de potjes uit de serie Face it! in de fotogalerij/shop.

 

Advertentie

8 gedachtes over “Face It! Plantenpotjes met een gezicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.