CastleClay

cc3Elk jaar probeer ik minimaal naar één keramiekevenement te gaan, het liefst naar meer. Het is leuk om met de keramisten te babbelen en om werkstukken van anderen te bekijken. Je ziet een diversiteit aan kunstwerken en de verschillende mogelijkheden van keramiek en dat is zeer inspirerend.

cc9Ze hadden in ieder geval mooi weer, de keramisten en bezoekers van CastleClay. Misschien was het wel een beetje te mooi en te warm want heel erg druk was het er niet op zaterdag 4 juni. Volgens één van de deelnemers zou het ook door het heffen van entreegeld kunnen komen dat er niet veel bezoekers waren en dat lijkt me niet uitgesloten.

Op de binnenplaats van kasteel Doornenburg (in Doornenburg bij Nijmegen) stonden zo’n veertig kramen met divers keramisch werk. Van keramiekfluitjes tot zeesterren, van schalen met prachtige glazuren tot oude fabrieksgebouwen van keramiek. Ook in het kasteel zelf werd keramiek tentoongesteld.

Omdat het zo rustig was konden we makkelijk een praatje maken met een aantal keramisten en dat was erg leuk. Sommigen gaven glazuur- of stooktips, anderen vertelden over hoe hun werk tot stand was gekomen en hoe ze het vonden om op een keramiekmarkt te staan. Carien van Dongen was bezig met het boetseren van een buste en het zag er heel makkelijk uit zoals ze het jukbeen aanbracht. Misschien moet ik toch eens naar een van haar boetseerdagen of -weekenden gaan, om het maken van gezichten onder de knie te krijgen.

Na een verfrissing op het terras liepen we nog een laatste rondje over de binnenplaats. Ik vroeg telkens braaf of ik foto’s mocht maken en dat mocht eigenlijk altijd als ik plechtig beloofde het niet na te maken. Bij de prachtig geglazuurde schalen, kopjes en nog veel meer van Lilo kon ik me niet inhouden. Ik zocht een mooie beker uit en daarna reden we weer naar huis, waar ik de beker meteen in gebruik nam.

Klik op de foto’s voor een vergroting en onderschrift.

5 gedachtes over “CastleClay

  1. Ik vind het zo knap als mensen met hun handen iets kunnen maken. Jammer dat het stil was maar volgens mij heb jij het wel naar je zin gehad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.