Appelig bestaat vijf jaar!

5jaarVlak voor Pasen bedacht ik me ineens dat ik dit jaar, op 28 mei, vijf jaar aan het bloggen en boetseren ben. Vijf jaar creatieve vitaminen. De tijd is voorbij gevlogen, ik heb helemaal niet het idee dat ik al vijf jaar bezig ben. Moet ik het nou groots gaan vieren of zal ik het het maar gewoon klein houden?

“Je mag me wel mee uit eten nemen”, opperde Partner. Leuk bedacht natuurlijk, ik dacht echter meer aan het geven van een feestje. Het probleem is alleen dat ik van het denken aan de organisatie van zoiets al stress krijg. Net zoals het eventueel meedoen aan een kunstmarkt in het naastgelegen dorp in september me buikpijn bezorgt.

Misschien moet ik het maar op een virtueel feestje houden … hangen jullie virtueel de slingers even op in mijn atelier? Zet ondertussen een kopje koffie of thee voor jezelf dan pak ik de taart alvast uit de koelkast terwijl ik herinneringen ophaal.

Kennismaken met klei en bloggen
mollig vrouwtjeHet begon allemaal met het mollige vrouwtje dat ik tijdens een workshop ‘Kennismaken met klei’ maakte. Ik zocht altijd al een reden om met een blog te beginnen en na deze hernieuwde kennismaking met klei (na de lagere school) wist ik dat dit was waar ik over wilde bloggen. Misschien zouden mensen het wel leuk vinden om mijn ontdekkingen in de wereld van klei en mijn geploeter op de draaischijf te volgen. Het was in ieder geval een mooie oefening in het schrijven en het opbrengen van de discipline om elke week wat op het internet te slingeren.

Een paar maanden nadat ik mijn familie, vrienden en mijn toenmalige collega’s vriendelijk doch dringend op mijn blog had geattendeerd begon het bezoekersaantal te groeien. Ik vind het nog steeds heel bijzonder dat er elke dag weer mensen langskomen. Elke dag zitten daar nieuwe bezoekers bij, maar vaak zijn er mensen die terugkeren, sommigen al drie tot vijf jaar lang en dat vind ik echt fantastisch!

plama 8Nog meer hobby’s
Naast het ontdekken van boetseren en pottenbakken ging ik het ontdekken van andere creatieve bezigheden ook niet uit de weg. Zo kwam vilten heel per ongeluk op mijn pad en ook dat vond ik echt te gek. Vervolgens dacht ik nog dat ik tijdelijk afgeleid was, maar al snel bleek dat ik serieus aan de haak geslagen was. Verder hou ik me vooral in de zomermaanden nog bezig met het bewerken van speksteen. Handlettering en het maken van gezellige stokjes doe ik nog heel af en toe.

logo appelig kleinerCreatieve vitaminen en exposeren
Met de plannen voor een expositie eind 2012 vond ik dat er ook een logo moest komen. Met de hulp van een echte ontwerper ontstond het logo. Partner bedacht vervolgens de kreet ‘creatieve vitaminen’.

De expositie met GB beeldend kunstenaar was een succes. Het was erg leuk en ook leerzaam om zelf een expositie te organiseren. Bij mijn expositie bij RUIMTE in het centrum van Gouda in het voorjaar van 2014 ging dat wel wat makkelijker. Ik heb daar ook nog leuke, creatieve contacten aan overgehouden.

Zo, volgens mij kun je de thee of koffie nu wel opdrinken hoor. De taart is al op zie ik. 😉

En nu?
Nu zijn we vijf jaar verder en ik heb het gevoel dat er iets moet gebeuren, iets nieuws, iets spectaculairs, iets anders … Momenteel ben ik nog heel voorzichtig bezig mijn producten op mijn blog te laten zien en al lange tijd denk ik na over een webshop. Sinds ik de draaischijf in huis heb produceer ik steeds meer potjes, bekers en schalen en die moeten onderhand eens een keer de deur uit. Ik denk er zelfs over na om toch maar een keer een kraampje te huren en op een kunstmarkt of braderie te gaan staan.

In mijn allereerste blogpost op 28 mei 2011 typte ik gekscherend de woorden: “Na mijn redelijk goed gelukte poppetje heb ik goede hoop op een carrière in de klei.” Wie weet wat er het komende jaar of misschien wel de komende vijf jaar staat te gebeuren. Blijf vooral op dit blog langskomen en je leest het vanzelf! 🙂

 

 

Advertentie

15 gedachtes over “Appelig bestaat vijf jaar!

  1. Van harte gefeliciteerd met je vijfjarig bestaan!
    Leuk om zo terug te kijken op al je creatieve uitspattingen.
    Ik ben op je blog terecht gekomen toen ik zelf ben gaan bloggen (ook vijf jaar terug) en zocht iets over hardlopen… Toen kwam ik hier uit mbt Nordic Walking (volgens mij). hahaha ook iets met vitamines maar dan andere…
    Ik wens je nog heel veel mooie en creatieve blogjaren toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.