Resultaat van de lepels en lepelhouders

lh1Begin april liet ik jullie zien dat ik me aan een nieuw lepelproject had gewaagd. Inmiddels zijn de lepels bewerkt met engobe gebakken, geglazuurd en nog een keer gebakken (poe poe). Eindelijk kan ik jullie het resultaat van mijn geploeter laten zien. Zijn jullie er klaar voor?

lepels 1Behalve ‘gewone’ pollepels met een kortere steel, heb ik ook een paar pollepels in de vorm van een hart gemaakt. Ik vond ze erg leuk en kon geen genoeg krijgen van deze lepels, met een waas voor de ogen wilde ik er een heleboel maken, maar ik ben bij vier gestopt toen de vijfde lepel afbrak. Het decoreren van de lepels was ook erg leuk om te doen.

Ik maakte ook wat kleine lepeltjes, daar was ik eerst wat huiverig voor omdat ze nogal snel breken. Toch wilde ik graag wat kleine exemplaren bij mijn mokken en suikerpotje. De mal die ik hiervoor maakte brak al bij het eerste lepeltje. Ik zal de mallen van gips moeten maken als ik ze langer wil gebruiken.

Tot slot maakte ik met behulp van Chinese ‘soep’lepeltjes lepels bij mijn notenbakjes. Ze zijn netter geworden dan mijn eerdere exemplaren en hebben een kleurtje in het holle deel van de lepel.

Lepelhouders
Soms zijn er van die dingen die je niet mist als je ze niet hebt, maar als je ze dan eenmaal in huis hebt kun je je niet meer voorstellen dat je ooit zonder hebt gekund. De lepelhouders is zo’n ding (net als de iPad en een vaatwasser ;-)). Ik laat mijn plastic spatel vaak in de pan liggen, met als gevolg dat de spatel soms smelt. De spatel op het aanrecht leggen vind ik ook niet zo’n goed idee dus maakte ik een paar lepelhouders die ook nog eens je aanrecht opvrolijken.

Kijk voor meer foto’s, afmetingen en prijzen van de lepels en lepelhouders in de fotogalerij/shop.

Advertentie

4 gedachtes over “Resultaat van de lepels en lepelhouders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.