Een nieuw lepeltjesproject

lepel 6Het is alweer een hele tijd geleden dat ik lepeltjes gemaakt heb. Dat eerste project was niet echt succesvol, vijf van de acht kleine lepeltjes sneuvelden. De grotere lepels van het tweede project lukten al beter, alle drie overleefden ze het hele proces van drogen en bakken. Ze worden nog regelmatig gebruikt zelfs.

Ik weet niet meer waar ik het gezien heb, misschien op Pinterest, maar ik zag een geweldig idee om lepels te maken. Iemand had een mal gemaakt met de afdruk van wat lepels. Ik besloot dat ook eens te proberen en ik drukte een pollepel in de klei.

Eerst dacht ik dat het geen succes zou worden, maar het bleek erg mee te vallen. Met deze grotere lepels is het veel makkelijker te werken, ze breken minder snel. Ik maakte meteen nog een lepel. Tijdens het aandrukken van de mal voelde ik de mal breken. Gelukkig brak de mal niet helemaal door en ik maakte snel nog een aantal pollepels met korte steel.

Notenlepels
Aangezien ik wat schaaltjes heb gedraaid voor nootjes wil ik daar weer wat lepels voor maken, net als voor mijn eerdere notenschaaltjes. Die lepels doen het nog steeds prima en ik besloot de oude methode weer toe te passen. De Chinese soeplepels kwamen weer tevoorschijn en ik gebruikte ze als mal. Ze werden deze keer veel netter. Dat mag ook wel na drie jaar. 🙂

Uiteraard krijgen jullie het resultaat van de lepels nog te zien. Wordt vervolgd!

3 gedachtes over “Een nieuw lepeltjesproject

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.