Verrassende Viltexpo in Arnhem

ve 16Geloof het of niet, maar ik had meerdere belangstellenden die met me meewilden naar de Viltexpo in de Eusebiuskerk in Arnhem. Tja, dat heb je als je leuke voorjaarsevenementen aankondigt. Ik hoopte alleen maar dat het hip genoeg was voor vriendin Gerda (GB beeldend kunstenaar).

Op de website van de Viltexpo hadden we al wat namen en werkstukken van viltkunstenaars gezien en we werden enthousiast van wat we zagen. Ik had graag het werk van Claudy Jongstra ‘live’ gezien (naast het werk dat ik in de Hortus in Amsterdam heb gezien), maar zij was helaas niet aanwezig.

Er was gelukkig voldoende ander talent en schitterend werk te zien en we werden keer op keer verrast. Een van de eerste kunstwerken die we tegenkwamen waren de boomstammen van Saar Snoek. Ze zien er fantastisch uit en dat terwijl Saar nog maar twee jaar aan het vilten is. Vervolgens raakten we in de ban van de voornamelijk dierlijke creaties van Ina Singeling. Het leuke is dat zij keramiek met vilt combineert, de ideale combi naar mijn idee. 🙂

Modeshow
Toen we ongeveer halverwege waren stonden we bij de catwalk waar net de modeshow van de modeshows vielen in de smaak.  Tijdens de modeshow van Rachel van der Weerd stalen de over de catwalk drentelende kinderen de show. Het eindigde als een feestje met alle mannequins en de kunstenares op het podium (zie het filmpje).

 

Vilt voor het interieur
ve 20We voelden ons helemaal happy na dit vrolijke intermezzo en we begonnen aan de tweede helft. We zagen een enorme haas aan de kapstok hangen en waren meteen geïntrigeerd. Het bleek werk te zijn van Caroline van Noord en we vonden nog meer prachtige beesten van haar hand. Bij Feltgood bleven we ook een tijdje hangen, we plukten aan de kussens en keken met bewondering naar de wandkunstwerken.

De kleine kunstwerkjes van Fransje Smit had ik zo mee willen nemen, jammer dat ze behoorlijk aan de prijs waren. Het werk van Akaratos sprak ons erg aan, lampen en schalen met een mooie structuur en heerlijke kussens om te knuffelen. We eindigden de Viltexpo met de modeshow van de nog maar 17-jarige Simone Vervoort. Ze begon al op haar vierde met vilten en liet een mooie collectie zien in zwart en rood.

Viltexpo verrassend
De Viltexpo heeft ons in positieve zin verrast en ik heb veel kunstenaars en prachtige werken nog niet eens genoemd. We hebben heel veel moois gezien kijk maar eens naar onderstaande foto’s. (Klik op de foto’s voor een vergroting en/of onderschrift.)

Advertentie

4 gedachtes over “Verrassende Viltexpo in Arnhem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.