Wandelen op de Veluwe

posb 8Nu we wat dichterbij de Veluwe wonen leek het me wel leuk om er met dit mooie weer te gaan wandelen. Partner had beloofd me wat vaker uit te laten en dit was naar mijn idee een zeer geschikte locatie daarvoor. Er was zon beloofd en een schrale wind dus de zonnebril en dikke winterjas gingen mee.

Thuis hadden we al bedacht dat we zouden lunchen in Paviljoen de Posbank, ze zijn tenslotte 365 dagen per jaar open. We hadden online al op de menukaart gekeken (omdat ik er altijd zo lang over doe om iets uit te zoeken ;-)) en er zat wel het e.e.a. voor ons bij. De zon liet het een beetje afweten. Er hing vooral een dikke bewolking boven bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden.

posb 2We begonnen aan de wandeling met de zwarte pijltjes van 5,5 km lang. Het parcours was met ups and downs. Veel traptreden waar je een behoorlijke stap voor moest nemen, maar hé je wilt de volgende dag natuurlijk wel voelen dat je gelopen hebt. Al snel kwamen we langs de Schaapskooi, maar de zwarte pijltjes lieten de schaapjes links liggen en stuurden ons de hei op.

De Posbank
Het voordeel van doordeweeks wandelen is dat je niet veel volk tegenkomt. Het is er heerlijk rustig. Op ongeveer de helft van de route zagen we een plateau met daarop de beroemde bank van meneer Pos, oftewel de Posbank. Vanaf dit punt heb je een mooi uitzicht over de heide. We moeten alleen in het najaar nog een keertje terug omdat dan de heide prachtig paars kleurt in plaats van bruinig.

posb 1

Met een knorrende maag liepen we naar het Paviljoen … en zagen dat het alleen vandaag gesloten was wegens een verbouwing. Tja, 365 dagen per jaar open en dit jaar hebben we er 366, hadden wij even pech. Vol goede moed vervolgden we de route en de zon brak een minuutje door, meteen maakte ik wat foto’s want het ziet er allemaal nog mooier uit met een zonnetje. Terug bij bezoekerscentrum Veluwezoom hadden ze gelukkig ook prima ingrediënten voor een heerlijke lunch.

De foto’s spreken voor zich. Ik kan iedereen aanraden een wandeling over de Veluwe te maken. Wij gaan in ieder geval nog een keer terug.

10 gedachtes over “Wandelen op de Veluwe

 1. Prachtig… Daar kun je nog eens heerlijk wandelen en je hoofd leeg krijgen 🙂
  Wat jammer dat nu net uitgerekend die dag een verbouwing was in het restaurant..
  Naast de hei nog een goede reden om een keer terug te gaan.

 2. Ja in de buurt van de Veluwe wonen is erg aantrekkelijk. We hebben op de Posbank ook al heel wat gelopen. Zo prachtig. Alleen op zaterdag en vooral zondag erg druk.

 3. Je brengt me op ideeen.. Ben er ooit, heel lang geleden, met mijn vader geweest… Maar toen hebben we gefietst. Pap was niet zo’n wandelaar.

 4. Zo heerlijk, wandelen in de natuur.
  Ik ben gek op de Veluwe en de bossen en ga daar dan ook graag op vakantie (met man en hond).
  Ik zou willen dat ik er dichterbij zou wonen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.