Op de fiets in Nijmegen

Nmgn 6Ik kan me herinneren dat ik ergens in 2011 een blogpost heb geschreven over een ritje op de fiets naar de stad. Destijds was dat nog in Gouda waar ik na 20 jaar de weg makkelijk wist te vinden. Inmiddels woon ik in Nijmegen waar ik met de bus en de auto prima de weg weet naar de stad. Met de fiets was ik er echter nog nooit geweest…

Astrid van Merel & Mos kwam helemaal vanuit Nispen op bezoek. Ze kondigde aan dat ze haar vouwfiets meenam en ik begon me een beetje zorgen te maken. Zou ze op de fiets naar de stad willen? Partner en ik hadden ons afgelopen zomer en najaar voorgenomen wat vaker op de fiets naar de stad te gaan, maar het was er nooit van gekomen. Waarschijnlijk omdat Partner pas in oktober een goeie fiets kocht en omdat we steeds weer een goede reden wisten te verzinnen om toch de auto te pakken.

Op de fiets
Ik vroeg Astrid om haar OV-kaart mee te nemen, maar die had ze niet. De weersvoorspelling ging van regen naar zonneschijn. Partner pompte voor de zekerheid mijn banden op terwijl ik op GoogleMaps de fietsroute uitstippelde naar een van de bewaakte en gratis fietsenstallingen. Uiteindelijk reden we in een rustig tempo over de Waalbrug naar het centrum van Nijmegen. Onderweg stopten we nog even om foto’s te maken. Daarna wist ik toch feilloos de weg te vinden.

Nmgn 1

 

V&D en leuke winkelstraatjes
We lunchten uitgebreid en ik liet Astrid de leuke winkelstraten en wat oude gebouwen zien. In de etalage van de voormalige V&D hebben oud medewerkers historisch materiaal neergezet zodat het een soort museum is geworden. Veel mensen bleven er even stilstaan. Wij vervolgden onze weg naar de Stikke en Lange Hezelstraat en de Houtstraat waar de leukste en apartste winkeltjes van Nijmegen zitten (zie ook de blogpost hierover van Gekleurde gedachten).

Grote Markt met rechts de waag en achteraan is de toren van de Stevenskerk te zien.

Grote Markt met rechts de waag en achteraan is de toren van de Stevenskerk te zien.

Op een terrasje
De zon scheen zo uitbundig dat we ons door een terrasje lieten lokken en een kopje thee dronken. Daarna werd het tijd om de fiets weer op te zoeken en via de andere brug terug naar huis te gaan. De speciale fietsbrug, de Snelbinder, bracht ons weer over de Waal naar het Noorden van Nijmegen. Ik heb deze dag geleerd dat fietsen in het zonnetje best lekker is, het is voor herhaling vatbaar.

4 gedachtes over “Op de fiets in Nijmegen

  1. Lol! Herkenbaar! Het heeft jaren geduurd voordat ik in Amsterdam zonder nadenken op de fiets stapte.

    Ik ben nog nooit in Nijmegen geweest. Het lijkt me een leuke stad!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.