Wat gaan we doen dit voorjaar?

hhm 2Nu het zonnetje af en toe schijnt begin ik alweer te verlangen naar het voorjaar. Heerlijk wanneer het wat warmer wordt, de zon zich vaker laat zien en je zelfs weer op een terrasje of in de tuin kunt zitten. Die paar zonnestralen warmden ook het idee op om leuke uitjes voor het voorjaar te plannen.

We starten natuurlijk met de voorjaarsschoonmaak! Lekker de kussens van de bank opschudden, de ramen zemen, misschien wat plintjes verven die aangevreten zijn door de hond enz. Klaar met de schoonmaak? Dan kunnen we nu de leuke uitjes gaan plannen. 😉

Akira Matsumoto in 'gevecht' met de klei om de hoogste vaas te draaien tijdens de Goudse Keramiekdagen.

Akira Matsumoto in ‘gevecht’ met de klei om de hoogste vaas te draaien tijdens de Goudse Keramiekdagen.

Keramiekuitjes
Ik weet dat niet iedereen even dol is op keramiek, maar ga nou toch eens een keer kijken op een keramiekmarkt. Ik weet zeker dat je verrast zult worden door de juweeltjes die er staan uitgestald.

Voorheen ging ik naar de Goudse Keramiekdagen die elk jaar op Hemelvaartsdag en de dag erna in Gouda worden gehouden. Dit jaar ga ik eens kijken wat er in Gelderland en misschien zelfs in Limburg op keramiekgebied te beleven is. Hieronder een greep uit het voorjaarsaanbod van keramiekmarkten in Nederland.

4 en 5 mei Goudse Keramiekdagen
15 en 16 mei Internationale Keramiekmarkt Swalmen
4 en 5 juni Castle Clay in Doornenburg
12 juni Keramiekmarkt ‘Blij met klei’ in Buren

Rakustook
Zelf ga ik in mei weer eens een rakustook proberen. Een aantal jaren geleden deed ik al eens mee aan een rakustook en een pitfirestook. De resultaten waren me destijds tegengevallen en ik had me heilig voorgenomen niet meer met een rakustook mee te doen. Inmiddels zijn we drie jaar verder en wijzer en met mijn huidige pottenbakkers-/kleiclubje wil ik het toch nog een keer proberen.

Hippe markten
Drie jaar geleden was ik ontzettend enthousiast over de Hip en handgemaaktmarkt in Nijmegen. Het zou zomaar kunnen dat ik dit jaar weer eens een kijkje ga nemen in de voortuin van De Kazerne. In het najaar kan ik dan nóg een keer naar de Hip en handgemaaktmarkt in Arnhem. Hieronder de agenda van alle hhmarkten dit jaar.

Entree van de Hip en handgemaaktmarkt in Nijmegen

Zaterdag 23 april Dalfsen
Zondag 22 mei Nijmegen
Zondag 12 juni Utrecht
Zondag 26 juni Amersfoort
Zondag 10 juli Eindhoven
Zaterdag 3 september Zwolle
Zaterdag 10 september Arnhem
Zondag 25 september Hengelo

De Swan Market, waar ik Partner succesvol mee naartoe lokte, sla ik dit jaar over. Maar kijk vooral even naar de agenda als je zelf plannen hebt om te gaan.

Woon je in het Noorden/Oosten van het land dan is de Zeldzaam Mooi Markt misschien wel iets voor jou. Het is een markt met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen. O.a. op 28 maart en 10 juli in Groningen en op 5 juni in Enschede.

0070_wandkleden-studioanne-viltrelief

Anne van den heuvel zal ook aanwezig zijn op de ViltExpo.

Vilt, haken en breien
Waar ik in ieder geval naartoe wil is de ViltExpo in de Eusebiuskerk in Arnhem op 2 en 3 april. Vilt is nog steeds hip en wordt steeds vaker toegepast in mode, kunst en in het interieur. Hoe? Dat kun je dus zien tijdens de ViltExpo.

Ben je meer van het haken en breien? Dan zijn de Brei- en Haakdagen op 22 en 23 april in de Broodfabriek in Rijswijk misschien wel leuk om naartoe te gaan. Meer dan 50 winkels zijn aanwezig met wol, vilt, vachten, spinnewielen, patronen, garens, accessoires en je kunt er ook workshops volgen.

Of ik echt alles ga doen wat nu op mijn lijstje staat weet ik niet, maar het is altijd leuk om wat te kiezen te hebben. Als je zelf nog leuke tips hebt voor het voorjaar hoor ik ze graag!

Advertentie

9 gedachtes over “Wat gaan we doen dit voorjaar?

  1. Vrijdag een workshop van Lidwina (ruw&ruig) gevolgd. Heerlijk gevilt en veel geleerd! Het was extra leuk om er een blogje over te schrijven, omdat die van jou nog vers in mijngeheugen zaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.