Handige gehaakte handvatten en stoelpoten met sokjes

handv 3We waren erg blij met de komst van onze nieuwe stoelen ergens in oktober vorig jaar. In plaats van te schuiven, rollen we nu achteruit (en opzij en dwars door de kamer). Partner schuift zijn stoel graag ver naar achteren zodat deze met de rug tegen de muur staat. Op de rugleuning zit echter een handvat en op de muur staat nu een streep.

Tja, wat doe je eraan. Partner verbieden om nog op de stoel te gaan zitten? Hem afleren met de rug tegen de muur te gaan zitten? Ik besloot een klein lapje te haken en dat om het handvat heen vast te maken. Ik had nog wol over van het kussen met reliëfstokje dat ik gehaakt had.

Slechts twaalf lossen haakte ik, daarna een rijtje stokjes, een rijtje vasten, een rijtje stokjes en weer een rijtje vasten. Daarna nam ik achter de nieuwe stoel met het handvat plaats. Ik vouwde het lapje om het handvat heen en haakte de beide kanten aan elkaar. Met een naald hechtte ik tot slot het geheel af. Voor de andere stoelen heb ik ook maar meteen handvatten gehaakt.

Stoelpoten met sokjes
stoelsokje 2Ook hebben we een barkruk met plastic pootjes. Die pootjes zouden geen krassen maken, maar dat doen ze stiekem toch. Meestal plakken we er stukjes vilt onder, maar de pootjes zijn zo smal dat het vilt niet blijft plakken. Ik pakte mijn haaknaald en wat grijs katoen om ook deze klus te klaren.

Ik haakte vier lossen waar ik met een halve vaste een ring van maakte. Vervolgens haakte ik zes vasten in de ring, in de volgende toer negen en in de toer daarna twaalf. Daarna haakte ik nog drie rijen van twaalf vasten, waarbij ik de eerste rij in de achterste lus haakte om een mooi randje te krijgen.

Lollig toch?

Advertentie

4 gedachtes over “Handige gehaakte handvatten en stoelpoten met sokjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.