De potjes zijn klaar

plp 1Het heeft even geduurd maar de potjes, die ik voor mijn citroenplantjes heb gemaakt, zijn klaar. Sommige plantjes waren nog een flink stuk gegroeid, andere plantjes zijn piepklein gebleven. Wie weet helpt verpotten naar een zelfgemaakt potje om ze te laten groeien.

Begin december heb ik een paar kleine potjes met schotels gedraaid voor mijn citroenplantjes. Daarna heb ik ze met engobe beschilderd en vervolgens heb ik in de engobe vormen gekrast. Afgelopen week heb ik de potjes opgehaald bij de pottenbakker.

plp 3De kleine plantjes hebben op de slaapkamer in de vensterbank gestaan. Een paar plantjes waren zo groot geworden dat ze tegen het dak van mijn mini-kasje aangroeiden. Toen Partner per ongeluk het mini-kasje van de vensterbank afstootte moest ik meteen aan de slag.

Ik heb alle acht citroenplantjes en één mineolaplantje een nieuw potje gegeven. Twee citroenplantjes hadden het geluk om in een eigen maaksel terecht te komen. Ik ga binnenkort meer oefenen met het draaien van potjes en het krassen in engobe, maar over de eerste probeersels ben ik niet ontevreden.

3 gedachtes over “De potjes zijn klaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.