Dubbelwandige potjes en kandelaars draaien

kandelaar 4Tijdens pottenbakles oefen ik vaak wat vormen. De leraar zet dan een vaasje of kandelaar neer die ik moet proberen na te maken. Deze pottenbaksels lijken soms meer op misbaksels, maar thuis kan ik dan verder met oefenen. Al een tijdje ben ik zeer gefascineerd door dubbelwandig draaien en ik ben dan ook gaan oefenen.

Ik had werkelijk geen idee hoe je dubbelwandige dingen kon draaien en waarom je daar in hemelsnaam aan zou beginnen. Inmiddels weet ik hoe het moet en wat voor producten dubbelwandig gedraaid worden. Laat ik maar beginnen met een filmpje, dan is het meteen duidelijk wat ik bedoel.

Waarom zou je nou een vaas met een dubbele wand maken? Aangezien de losse wanden bovenaan weer bij elkaar komen zie je niets van de smalle vaas binnenin. Bovendien overleeft de vaas de oven niet omdat er lucht in een afgesloten deel zit. Het is dan ook de bedoeling dat je de buitenste wand bewerkt, je gaat er in snijden of prikken.

Ik ben nog niet zo bedreven in het maken van dubbelwandige objecten en ik begon met het maken van kandelaars op een schotel. Een aantal kandelaars was veel te groot en leek meer op een olijvenschaaltje met een houdertje voor cocktailprikkers. Maar langzamerhand lukte het wel om een paar aardige kandelaars af te leveren.

Advertentie

Een gedachte over “Dubbelwandige potjes en kandelaars draaien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.