3D-tekeningen en lugubere speelgoedpoppen

vamos-krokoSoms laat iemand me werk van een kunstenaar zien dat ik gewoon moét delen met jullie. Ik zag bijvoorbeeld de 3D-tekeningen van Sandor Vamos van Vamos Art en een filmpje waarin te zien is hoe deze tot stand komen. Ook het werk van Jason Freeny is bijzonder te noemen. Na het opensnijden van een speelgoedpop maakt hij er zelf een skelet en ingewanden in.

Vamos Art
In onderstaand filmpje kun je zien hoe het getekende blikje steeds realistischer wordt en vervolgens ‘zweeft’ het blikje boven de tafel.

Nog wat voorbeelden van het 3D-werk van Vamos Art.

Jason Freeny
Jason is niet zomaar poppetjes gaan opensnijden om ze van ingewanden te voorzien. Hij was al jarenlang een ontwerper, onder andere voor MTV en later ontwierp hij ook speelgoed. In eerste instantie maakte hij zijn werk op de computer. Sinds 2010 maakt hij ook sculpturen. Het is origineel bedacht, maar wel een beetje luguber om naar te kijken.

4 gedachtes over “3D-tekeningen en lugubere speelgoedpoppen

  1. Wat knap zeg, die 3d tekeningen. Ik was mijn inbox aan het opschonen (vandaar de late reactie). De piepkleine kunst vond ik ook erg speciaal. Ongelofelijk hoe ze zoiets voor elkaar krijgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.