Eindelijk winterkou tijdens het IJsbeeldenfestival in Zwolle

ijs 7Al weken zitten er onnodig winterbanden onder mijn auto. Al weken heb ik een nieuwe ongebruikte winterjas aan de kapstok hangen. Vorige week ging ik zelfs zonder jas de deur uit. Als de winterkou niet naar ons wilde komen, dan moesten we zelf maar naar de winterkou. We bezochten het IJsbeeldenfestival in Zwolle.

Vorige week reden we richting het noorden van het land om onze pup Jansen te bezoeken. We combineerden de trip met een bezoek aan het IJsbeeldenfestival in Zwolle. In de hal waar de ijsbeelden stonden zou het -8 graden zijn. Dat was dus 20 graden kouder dan de buitentemperatuur op dat moment.

We ritsten de winterjas goed dicht en liepen dapper naar binnen. Nog voordat we een beeld zagen liepen we al te klagen over de kou. Voor dat eventjes vonden we het overbodig handschoenen een sjaal en muts te dragen. Brrr. Partner had zijn handen diep weggestoken in de zakken van zijn winterjas. Er moesten echter foto’s gemaakt worden, dat was weggelegd voor de echte bikkels (ikke dus).

De ijsbeelden waren prachtig. Alle werelddelen waren vertegenwoordigd en ook het dierenrijk ontbrak niet. Het was jammer dat we er zo snel doorheen waren. Bekijk de foto’s (en klik op de foto’s voor een vergroting) en zie zelf hoe mooi het er uitziet. Je kunt het IJsbeeldenfestival aan de Hanzelaan 101 in Zwolle (naast het Centraal Station) nog tot 24 januari 2016 bezoeken.

Overigens is Zwolle leuk genoeg om even te gaan bekijken nadat je bij de ijsbeelden bent geweest, met o.a. een bibliotheek in een kerk, museum de Fundatie, vestingwerken en een stadsmuur en Søstrene Grene, een heuse Deense interieur- en lifestylewinkel.

 

 

Advertentie

3 gedachtes over “Eindelijk winterkou tijdens het IJsbeeldenfestival in Zwolle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.