Kleine plantjes worden groot (en hebben een ander potje nodig)

potje 8Weten jullie nog dat ik eind augustus citroenpitjes heb geplant en dat er een aantal ontkiemden en uitgroeiden tot een plantje? Het wordt tijd voor een update. De plantjes zijn al zo’n drie maanden oud en ze hebben onderhand een ander potje nodig. Het liefst een zelfgemaakt potje.

potje 9Sommige citroenplantjes staan nog steeds in de kas en deze zijn dan ook goed gegroeid. De andere plantjes heb ik in een kartonnen bekertje gezet (bij gebrek aan potjes). Enkele daarvan zijn wat gegroeid, de rest heeft nog maar twee piepkleine bladeren. Ik zal eerlijk toegeven dat dat meer aan mij ligt dan aan de plantjes.

’s Morgens trek ik het rolgordijn omhoog en dan hebben ze licht om naartoe te groeien. Alleen het water geven vergeet ik nog wel eens. De grond is behoorlijk uitgedroogd en ik heb er onlangs een plens water over gegooid. Eigenlijk hebben ze gewoon een ander potje nodig. Het liefst eentje met een gaatje onderin en een schoteltje eronder.

Zelf maken
Ik wil echter geen nieuwe potjes kopen. Ik heb tenslotte niet voor niets een draaischijf aangeschaft. Ik wil de potjes en schoteltjes zelf maken. Daarom moeten de plantjes nog even geduld hebben, met een ‘draaiarm‘ gaat dat maken van die potjes niet zo snel. Voorzichtig ben ik vorige week begonnen met dit projectje.

Potje met blaadjes
Ik draaide een klein potje waar de bodem wat te dun van was. Dat was niet zo erg, er moest toch een gat onderin komen. Ik zette er drie rond pootjes onder en kraste er takjes met bladeren in. Zo er is er eentje klaar … nog acht potjes te gaan. Natuurlijk maakte ik ook nog een bijpassende schotel.

Potje met tulpen
Het volgende potje wilde ik een ‘ouderwetse’ rand geven, maar daarna vond ik ‘m wat kaal. Met engobe in de kleur lila zette ik er wat grote klodder op. Later sneed ik lijnen om en door de klodders heen in de hoop dat het er dan als een tulp zou uitzien.

Nu maar weer wachten op het eindresultaat.

4 gedachtes over “Kleine plantjes worden groot (en hebben een ander potje nodig)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.