Juppie een puppie

Jansen 28 novAl jaren lijkt het me leuk om een hond te hebben (net als vroeger) en al jaren zien we er vanaf.  We zagen er vooral vanaf omdat het beestje dan alleen thuis zit terwijl wij aan het werk zijn en ook omdat het best wel veel ‘werk’ is. Aan de andere kant krijg je er natuurlijk veel knuffels en gezelligheid voor terug. 

labradoodleNu we eenmaal gesetteld zijn in Nijmegen en er altijd wel iemand thuis is begon het weer te kriebelen. Onze voorkeur ging uit naar een Labradoodle, ze zien er leuk uit zijn erg vriendelijk, hebben een anti-allergene vacht en verharen bijna niet.

Ik speurde wat fokkers af op zoek naar toekomstige nestjes. Veel wachtlijsten waren al gesloten. Met niet te veel eisen (kleur vacht, grootte medium of standaard, mannetje of vrouwtje) kon je je nog inschrijven voor een wachtlijst van een nestje dat in maart verwacht werd. In mei zou je dan de pup kunnen ophalen. Als je onderaan de wachtlijst bungelde zou het wel eens kunnen dat je tot eind 2016 moest wachten.

Een kruising
Coeverse doedelZoals het meestal is met iets dat je graag wilt: je wilt er liever niet al te lang op wachten. We zochten dus verder op internet en kwamen nestjes Labradoodles tegen die al geboren waren, maar die na nader onderzoek van broodfokkers bleken te zijn. Die sloegen we dus over. Uiteindelijk zagen we een advertentie voor een kruising tussen een Labrador en een Labradoodle. De puppy’s van deze kruising kunnen een gladde vacht hebben en eruit zien als een gewone labrador, ze kunnen ook een ruwe vacht hebben (zie foto). De pups zouden half november geboren worden, half januari kun je de pup dan ophalen.

Op de wachtlijst
Ik belde op en kwam op de wachtlijst te staan met de waarschuwing dat ik behoorlijk onderaan stond en waarschijnlijk niet in aanmerking zou komen voor dit nestje. Ik gaf door dat we het liefst een vrouwtje met een ruwe vacht wilden, de kleur maakte niet uit.

J - dag 0Via Facebook hielden we de stand van zaken in de gaten en op 15 november begon de bevalling. Het was heel spannend om de updates over de geboorte te volgen. Midden in de nacht werd het elfde en laatste puppy geboren. Met zo’n groot nest hoopten we toch in aanmerking te komen voor een pup. Na een paar dagen overleed een van de pups en we kregen bericht dat we niet bij de eerste lichting zaten, we stonden op de reservelijst.

Toch een puppy?
Het deed me meer dan ik had gedacht en ik was dan ook behoorlijk verdrietig, ik had zo meegeleefd met de geboorte en de eerste dagen. Een week later kreeg ik weer bericht, er was toch een puppy beschikbaar of we misschien wilden komen kijken naar Iris (met het oranje bandje), pup nummer drie van de lijst.

Een paar dagen later reden we naar Drenthe om Iris te bewonderen. Ze piepte heel wat af toen ze bij ons op schoot zat, maar wat is het een schatje. Wij gaan Iris overigens Jansen noemen.

Advertentie

8 gedachtes over “Juppie een puppie

  1. Je zult er geen spijt van krijgen! Wij hebben hetzelfde meegemaakt als jij een paar jaar geleden. We stonden op de wachtlijst voor een puppy (een teckeltje) en kregen steeds foto’s van de vorderingen van de zwangerschap, maar uiteindelijk visten we naast het net. Dat is niet leuk!! Ik ben toen fokkers gaan bellen via de rashondenvereniging. Dan weet je zeker dat je met fokkers te maken hebt die alles volgens de regelementen doen. Voor ons was het lang zoeken, want we wilden per se een teefje en het moest ook een rooie zijn. Uiteindelijk zijn we bij een fokker in Flevoland terecht gekomen, en hebben we het laatste rode teefje dat daar nog beschikbaar was gekocht. Mijn ervaring is dat inschrijven op een nestje dat nog geboren moet worden slecht afloopt. Als het al geboren is, dan weet je zeker of er nog een beschikbaar is of niet. Bij onze eerste teckeltje Nora konden we kiezen. In ieder geval heeeeeel veel plezier met jansen. Leuke naam trouwens!

  2. Hartstikke leuk Jose! Kunnen we als ze groot is samen aan de wandel met de honden. Ik weet veel goede hondenuitlaat plaatsen in de omgeving!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.