Een haakarm, draaischouder en vilthand

draai 6Een aantal jaar geleden kampte ik met een slijmbeursontsteking en vervolgens met een ontstoken supraspinatus in mijn schouder. Het is een hele tijd weggeweest, maar tijdens het klussen kreeg ik langzaamaan steeds meer last van mijn schouder. Vooral schilderen met uitgestrekte arm was pijnlijk. Na de verhuizing hoopte ik dat het vanzelf over zou gaan.

Ook Partner had al een tijdje last van zijn schouder en we besloten samen naar de dokter te stappen om te vragen wat we hadden. Inmiddels hebben we fysiotherapie waar we, soms tegelijkertijd, oefeningen moeten doen. Partner gaat met sprongen vooruit, hij is dan ook twee weken eerder begonnen. Bij mij is het nog wat stram en pijnlijk, hoewel ik braaf de dagelijkse oefeningen doe.

Draaischouder
Mijn gloedjenieuwe pottenbakkersdraaischijf staat bijna ongebruikt in het atelier te wachten op betere tijden. Ik heb zelfs een les over moeten slaan omdat ik rust moest houden. Nu ga ik weer voorzichtig beginnen, maar ik draai niet meer dan drie potjes achter elkaar. Maximaal twee keer in de week mag ik achter de draaischijf. De creatieve ideeënstroom gaat echter onvermoeibaar door, snel wat tekeningetjes maken van deze ingevingen, voordat ze voorgoed verdwijnen.

Haakarm en vilthand
Het haken van mini-kerstboompjes (daarover de volgende keer meer) lukt nog wel, hoewel ik ook hiermee rustig aan moet doen. Afgelopen weekend heb ik weer eens zeepjes gevilt totdat ik niet meer kon en me erbij neer moest leggen dat het gewoon niet ging. Bovendien heb ik, zelfs na het gebruik van handcrème, de vellen op mijn handen staan. Misschien moet ik een winterpauze inlassen en me door die grote stapel boeken heen worstelen of weer eens aan een legpuzzel beginnen.

Ik zal jullie ondertussen laten zien wat ik nog wel op de draaischijf gemaakt heb, een potje met een deksel (die nét niet lekker past), een klein vaasje en een waxinelichthouder. Ook zijn na ruim een half jaar eindelijk mijn drie vogeltjes en kan geglazuurd, hierbij het resultaat.

Advertentie

8 gedachtes over “Een haakarm, draaischouder en vilthand

  1. Wat ziet dat er super uit na het glazuren. Kan me voorstellen dat het moeilijk is om je in te moeten houden nu je pas op de plaats moet maken. Met dat probleem kamp ik al 25 jaar, de ideeën gaan maar door terwijl je er niks mee kunt doen, zo frustrerend. Hopelijk heb je snel baat bij de fysio.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.