Help, de buren gaan verhuizen!

verkochtInmiddels wonen Partner en ik al meer dan een half jaar met veel plezier op onze nieuwe stek. In de eerste klusweek kregen we van de buren een kaartje om ons welkom te heten. De overbuurvrouw bracht zelfs snoepjes mee toen ze kwam kennismaken. De mensen uit de straat die we spontaan tegenkwamen stelden zich voor en we maakten een praatje. We voelden ons erg welkom.

In september was er een buurt-BBQ waar we de overige bewoners uit de straat leerden kennen. Huisnummers, namen en beroepen vlogen over en weer. Ik maakte maar meteen een plattegrondje van de straat en vulde de namen van de bewoners in. Die weet ik nu natuurlijk uit mijn hoofd, maar Partner heeft er nog wat moeite mee. Hij noemt ze bijvoorbeeld ‘de baard’, ‘die met de hond’ of ‘die met de Porsche’. Alleen de namen van de naaste buren kent hij en dat is nou net het probleem.

Bij beide buren staat een te koop bord in de tuin. Ook de buren naast onze buren hebben plannen om te vertrekken, dat werd al tijdens de BBQ aangegeven. Het schijnt niet aan ons te liggen. Ze wilden al eerder weg, maar door de slechte huizenmarkt hebben ze gewacht. Nu de markt weer aantrekt ploppen de te koop borden in onze wijk (en straat) als paddenstoelen uit de grond.

Waarschijnlijk ziet de volgende buurt-BBQ er heel anders uit met tenminste drie andere stellen of gezinnen. We zijn eigenlijk heel tevreden met onze huidige buren. Ze zijn heerlijk rustig, ze hebben geen kleine kinderen of keffende hondjes en ze zetten ook de muziek of tv niet hard aan. We wachten vol spanning af wie onze nieuwe buren zullen worden, maar hopen stiekem dat de oude buren nog even blijven zitten.

Advertentie

8 gedachtes over “Help, de buren gaan verhuizen!

 1. Langzaam maar gestaag vertrekken de eerste bewoners uit mijn wijkje.
  Veel contact heb ik niet met hen.
  Maar de rust wordt wel verstoord door de nieuwe buren.

  Word ik oud?

  Rustige groet,

 2. Hopelijk valt het allemaal mee.
  Wij hebben sinds vorige week ook nieuwe buren. Het klussen gebeurt gelukkig alleen door de weeks. Ze willen er ook snel in. Dus hopelijk valt het mee en zijn ze snel gesetteld 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.