Een gordijntje haken

gordijn6Ik heb in de twee jaar dat ik nu haak diverse projectjes geprobeerd. Vooral knuffelbeestjes en sleutelhangers vond ik in het begin leuk om te maken. Daarna werd het werk wat serieuzer en maakte ik mandenpannenlappen, onderzetters en zelfs placemats. Twee maanden geleden kreeg ik van een oud-klasgenootje het verzoek om een gordijntje te haken.

Bij gehaakte gordijntjes denk ik vaak aan die ouderwetse valletjes in wit met een bloemmotiefje. Toen ik op zoek ging naar een patroontje kwam ik ook de ouderwetse patroontjes tegen. Dat was echter niet wat ik wilde maken.

Het klasgenootje wilde gelukkig iets kleurigs en gaf me de vrije hand. Iets wat heerlijk is omdat je helemaal zelf iets kunt bedenken. Aan de andere kant is het ook erg lastig. Ik had net een nieuw model granny square gevonden dat ik gebruikte voor onderzetters. Zou het niet grappig zijn er een aantal onder elkaar te maken in verschillende kleuren?

Ik begon dus met het haken van een aantal vierkantjes. Daarna moesten deze aan elkaar gezet worden. Vervolgens haakte ik er nog wat toeren in wit en groen omheen om af te sluiten met een gekleurd randje. Om het gordijntje op te kunnen hangen heb ik er lusjes aangemaakt.

Ik ben heel benieuwd hoe het er straks uit zal zien als het voor het raampje van een deur hangt.

4 gedachtes over “Een gordijntje haken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.