Een eigen draaischijf

shimpo rk 3tDe wens van iedere beginnende pottenbakker, die de smaak te pakken heeft, is om op den duur een eigen draaischijf te bezitten. Het is ook mijn wens en nu ik een eigen atelier heb waar een draaischijf inpast komt de vervulling steeds dichterbij. Toch heb ik nog wel even getwijfeld, want zo’n duur ding aanschaffen voor je hobby, zou je dat nou wel doen?

In september ging ik voor het eerst sinds lange tijd weer achter een draaischijf. Het bleek net als fietsen te zijn, je verleert het nooit. Het is weer even inkomen, dat wel. Op mijn nieuwe draailocatie bevalt het me prima. Een gezellige groep mensen met beginners en gevorderden door elkaar die van elkaar kunnen leren. De groep weet inmiddels dat ik aan het inburgeren ben hier in Nijmegen en vertalen soms woorden waarvan ze denken dat ik ze niet begrijp. Als ze te snel praten vraag ik gewoon om ondertiteling. 🙂

De eerste twee lessen kon ik een beetje aanmodderen, maar de derde les kreeg ik een opdracht. Ik moest een bepaald vaasje proberen na te maken. De exacte vorm kreeg ik niet voor elkaar omdat ik iets te weinig klei had, maar het leverde wel een aantal geinige vaasjes op. Bij één van de vaasjes sloeg ik per ongeluk op de rand en daar heb ik een kannetje van moeten maken.

Draaien zonder pijn
Omdat het draaien zo lekker ging en ik behoorlijk wat vrije tijd heb om thuis te oefenen kwam het idee voor een eigen draaischijf weer boven drijven. Alleen de (inmiddels 3e) slijmbeursontsteking in mijn rechterschouder hield me nog een beetje tegen. Partner zei echter dat ik heus niet altijd last van mijn schouder zou hebben. Gelukkig kan ik pijnloos een aantal potjes achter elkaar draaien.

Toen kreeg ik ineens een donatie voor de draaischijf en dat maakte het besluit een stuk makkelijker. Inmiddels heb ik een draaischijf besteld (een Shimpo Whisper T) en die ga ik volgende week ophalen (jippie!).

Advertentie

5 gedachtes over “Een eigen draaischijf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.