Met de blokken spelen

blok5Al een tijdje speel ik met de gedachte om wat beeldjes op een sokkeltje te maken. Niet om ze los op een sokkel te zetten, maar om ze echt vast te maken aan de sokkel. Ik heb het idee dat het er dan wat mooier uitziet en bovendien is het dan kant-en-klaar. Maar hoe maak je van die blokken of waar laat je ze maken?

Iemand gaf me een tip ze  van gasbetonblokken te maken. Daar zaag je heel gemakkelijk stukken uit, vervolgens kun je de blokjes zwart (of een andere kleur) schilderen. Een goed idee, maar ik was bang dat het wat slordig zou worden.

Ik had bedacht dat ik bij een bouwmarkt een balk kon halen en die dan in stukken kon (laten) zagen. Maar ook zo’n balk ziet er na het zagen meestal niet zo netjes uit. Er komen splinters af of ze blijven er juist aanzitten. Ook reststukken marmer of natuursteen zouden een mooie sokkel kunnen vormen. Op de een of andere manier had ik echter hout in mijn kop zitten.

Na een zoektocht op internet kwam ik terecht bij houten speelgoed. De houten blokken van de blokkendozen kon je per stuk bestellen en in diverse afmetingen van erg klein tot behoorlijk groot. Ik klikte diverse maten aan en bestelde in totaal negen blokken. Na een paar dagen had ik de blokken, die er perfect uitzagen, in huis.

Vinden jullie ook dat sommige beeldjes op de blokken beter tot hun recht komen?

4 gedachtes over “Met de blokken spelen

  1. Dat zittende theedametje… Prachtig… Hoef je als nieuwe eigenaar ook niet meer naar een plekje te zoeken waar zij haar benen kwijt kan…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.