De wonderschone natuur van Zuid-Engeland

ze 4Eigenlijk zouden we dit jaar niet op vakantie gaan, we zijn tenslotte verhuisd en hebben nu een geweldig ‘vakantiehuis’. Maar nadat ik op tv een glimp van Groot Brittannië opving kreeg ik meteen een soort heimwee. Ik ben er al meerdere malen op vakantie geweest en telkens is het weer heerlijk. Dus ik liet mij gemakkelijk overhalen voor een rondreisje naar de andere kant van de Noordzee.

We begonnen bij de mooie krijtrosten, de Seven Sisters, in de buurt van Eastbourne. Er was behoorlijk wat regen voorspeld. Eigen schuld natuurlijk wie gaat er dan ook naar Groot Brittannië? Gelukkig kregen we alleen maar buien toen we in de auto zaten en staan er geweldige dramatische luchten op de foto.

De dag erna reden we door het prachtige New Forest met veel loslopende paarden. Ik ben zelf een beetje bang voor paarden, maar Partner liep er dapper op af. Snel sprong ik weer in de auto toen ze dachten dat we wat te eten bij ons hadden en uiteindelijk liepen ze door.

We bezochten Corfe Castle, een schattig plaatsje met, op een heuvel, een flinke ruïne van wat ooit het kasteel was. In de tuin van een tearoom genoten we van het uitzicht en een flapjack.

Het schitterende Exmoor National Park zorgde voor een paar ah’s en oh’s bij ons. Zeker de stukken waarbij je de oceaan kon zien waren adembenemend.

Tot slot reden we terug via ‘Causton’ en wat andere fictieve plaatsjes uit Midsomer Murders. We stopten even bij de Red Lion en ik bracht meteen een bezoekje aan Agatha Christie, die heel toevallig in een aangrenzend dorpje ligt begraven.

In een korte week hebben we toch weer veel moois gezien van ons favoriete vakantieland (en heerlijk ontbeten). Ik kan het iedereen aanraden.

Advertentie

5 gedachtes over “De wonderschone natuur van Zuid-Engeland

  1. Mooi verhaal en hele mooie plaatjes. Wat laat je ons toch elke keer weer meegenieten van jou/jullie belevenissen. Gewoon mee doorgaan, zo zien we landschappen en omgevingen die we zelf niet (nog niet) hebben gezien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.