Het reliëfstokje

rs 2Soms wil je wel eens een andere haaksteek proberen. Zeker als je bijvoorbeeld een kussen of plaid wilt maken. In mijn geval twee kussens en ik wilde dat het er iets spectaculairder uit zag dan vasten of stokjes. Ik kwam uit op het reliëfstokje, net zo makkelijk als het gewone stokje, maar dan met een beetje meer ‘body’.

Aan het begin van de zomer heb ik wol gehaald voor een tweetal kussens voor op de bank. Ik was met verschillende creatieve projectjes tegelijkertijd bezig (het vilten van potjes, het vilten van zeepjes, het haken van placemats) en de kussens schoten niet echt op. Toen kwam ik ook nog eens flink wat wol tekort en de winkel waar ik het gekocht had was met vakantie.

Het haken van kussens van wol is eigenlijk meer een herfst- of winterklusje. Hoewel het op sommige momenten best lekker was om onder een wollen lap te haken. Ik ben blij dat ik nog een van de twee kussens over heb om nu af te haken.

Het reliëfstokje
Meestal haak ik met een basissteek, een vaste, een half of heel stokje. Voor een kussen vond ik dat iets te simpel. Ik had ergens gelezen over het reliëfstokje en het leek me leuk om dat te proberen. Voor de hakers die dit stokje ook graag willen proberen heb ik een filmpje opgezocht waar duidelijk wordt uitgelegd hoe je het reliëfstokje moet haken.

Eén van de kussens is inmiddels bijna af. Er moeten alleen nog knopen op. Van het andere kussen krijg je al een aardig idee hoe het er straks uit gaat zien.

7 gedachtes over “Het reliëfstokje

  1. Wat ziet dat er leuk uit. Ik zou willen dat ik het ook kon (en er de tijd voor had). Ik heb je blog genoemd in een blogpost. Ik nodig je uit de tag in te vullen. Als je geen zin hebt, even goede vrienden.

    • Bedankt voor je tag, altijd leuk om genoemd te worden. 🙂
      Ik heb me een paar jaar geleden voorgenomen slechts 1 keer mee te doen met een tag. Ik sla dus weer even over.

  2. erg goed weergegeven daar kan ik iets mee ! Heb al ruim 50 jaar niet meer gehaakt dus miste ik de grond pricipes van het haken. Nu ga ik t met goede moed opnieuw proberen !

    Hartelijk dank !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.