Een kopje thee plukken

pt 9Omdat thee al mijn hele leven mijn favoriete drank is vroeg ik me af of ik niet eens een theeceremonie zou kunnen bijwonen of een workshop zou kunnen doen. Ik kwam terecht bij Pluktea. Dan kun je je eigen verse thee plukken en er zit meteen een high tea bij met lekkere hartige en zoete hapjes. Ideaal toch?

Het was even zoeken naar een datum, maar op 19 september reed ik dan toch met vriendin A. naar Boskoop toe. We hadden gekozen voor ‘Pluk je gezond‘ waarbij we de gezondste ingrediënten zouden gaan plukken voor de thee.

Het regende behoorlijk toen we voor het dichte hek van Pluktea stonden, gelukkig zaten we in de auto. Even later kwam er iemand aangefietst die het hek voor ons opendeed. Na een korte wandeling tussen gekweekte bamboe in potten kwamen we bij de kas aan, de binnenlocatie. Er stonden vrolijk gedekte tafels klaar. We waren voorlopig de enige theeplukkers maar dat vonden we niet zo erg.

We kregen alvast een huisgemaakte siroop. Daarna arriveerde een gezonde pot thee van de wonderboom en een etagère met zoete hapjes (scones, chocoladetaart, koekjes en een kleine muffin). We kregen uitleg over het plukken en konden toen aanvallen. Omdat A. en ik elkaar een tijdje niet gesproken hadden kletsten we honderduit en vergaten we helemaal om thee te plukken. We konden uit diverse recepten kiezen, waaronder; thee die goed was voor je buik, voor eeuwig leven (goede bloedsomloop) en Bhuddathee met blaadjes van een speciale Hortensia.

De zon begon te schijnen en we liepen de tuin in om Buddhathee te plukken. We hadden een recept meegekregen waar in stond hoeveel we van wat moesten plukken. Omdat we natuurlijk al aan het eind van het seizoen zaten bloeide niet alles meer. Geen nood, er waren binnen voldoende gedroogde kruiden en bloemen te vinden. Eerst wasten we de geplukte korenbloemen en het citroengras, daarna kon het in de theepot. Nog wat schepjes gedroogde bloemen erbij en we konden terug naar onze tafel om er heet water op te gooien. De Buddhathee was wel onze favoriet, heerlijk zoet en dat zonder suiker!

Om 12 uur kwam er brood met smeerseltjes en een kaasplankje op tafel. We schrokken van de tijd, er was alweer een uur voorbij gevlogen. Snel nog een theetje plukken. Inmiddels kwamen er steeds mensen binnen die thee wilden plukken en er werd wat afgekletst door de aanwezige vrouwen. Alle tafeltjes waren gevuld. Een klein uurtje later liepen we weer terug naar de parkeerplaats, we hebben het erg naar ons zin gehad!

11 gedachtes over “Een kopje thee plukken

      • Oh gelukkig. 😉 Kruidenthee vind ik meestal erg vies. Was die buddha thee echt zoet? Dat klinkt dan al interessanter. Ik had laatst een keer groene thee zonder citroen, normaal drink ik altijd de groente thee-lemon versie maar ik snap nu waarom ze de lemon toevoegen. Niet te drinken zeg, leek wel een slap aftreksel van spinazie of zo blerg.. 😉

      • Ik hou ook niet zo van kruidenthee maar die Bhuddathee was erg lekker en van nature al zoet door de Hortensia (speciale soort).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.