Naaldvilten op een wasknijperzakje

vil 3Vorige week liet ik zien hoe ik van lontwol een wasknijperzakje maakte door middel van natvilten. Het is best een aardig werkje geworden, maar ik wilde er nog wat versiersels op aanbrengen. Dat heb ik gedaan met de voor mij nieuwe techniek naaldvilten.

vil 1Ik had nog nooit eerder met de vlijmscherpe naaldjes gewerkt waarmee je wol kunt vilten. Door vaak in de wol te prikken, met een speciale naald met weerhaakjes, gaat de wol in en aan elkaar zitten. Op deze manier kun je niet alleen een flinke pluk wol tot een klein bolletje prikken, je kunt ook stukjes wol op textiel bevestigen. Zoals bijvoorbeeld op een knijperzakje.

Ik rolde een klein plukje wol tussen mijn vingers tot een bolletje. Vervolgens legde ik het op het wasknijperzakje (een stuk foam eronder om niet in de tafel te prikken) en begon de randen van het bolletje met de naald in te prikken. Ook in het midden prikte ik zodat er een soort gat ontstond. Ik bedacht me dat het bolletje met een ander kleurtje in het midden net een bloemetje zou lijken.

Omdat het zo lekker wegprikt zat het zakje al snel vol met tig minibloemetjes in verschillende kleurtjes. Hier en daar prikte ik nog wat kleine strengetjes wol tussen de bloemetjes. Het is een grappig geheel geworden. Er moet natuurlijk nog wel een lintje of een gehaakt of gevilt lusje aan het wasknijperzakje bevestigd worden zodat het opgehangen kan worden.

Het bevalt me wel dit vilten. Ik denk dat mijn volgende project een bakje gaat worden.

Advertentie

2 gedachtes over “Naaldvilten op een wasknijperzakje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.