De buurt verkennen met leuke gevolgen

N en NAf en toe probeer ik een stukje van mijn nieuwe woonomgeving ontdekken. Niet dat ik nou in Gouda de buurt goed kende. In de wirwar van steegjes, bruggetjes en bosjes bereikte ik slechts een enkele keer de uitgang die ik voor ogen had bij het winkelcentrum, meestal kwam ik bij de dokter uit. Nu moet ik weer helemaal opnieuw beginnen.

Ook in mijn nieuwe wijk in Nijmegen weet ik nog niet alle tussendoorweggetjes. Met de auto kun je niet binnendoor aan de andere kant van de wijk komen. En je wilt graag naar de andere kant, want daar zijn de de winkels (een stuk of vijf, maar toch). Je kunt wel om de wijk heen rijden. Met de fiets ben je een stuk sneller al heb ik soms het idee dat ik omrij.

Tijdens de Vierdaagse van Nijmegen kwamen de wandelaars over de Waaldijk, niet ver bij mij vandaan. Het was zo’n 25 minuten lopen. Mijn ouders liepen mee en ik liet de GPS op mijn nieuwe smartphone het werk doen. We liepen een bruggetje over en langs het water verder. Aan het eind zou het pad wat naar rechts gaan. Maar nee hoor, het pad hield op en we moesten met een polsstok de sloot over (als we die gehad hadden).

Een ijsje
ijsOp de terugweg had ik een verrassing. “Wil je een ijsje?”, vroeg mijn moeder toen we langs de snackbar liepen. “Nee”, zei ik. Ik bedoelde ja, maar niet hier. Tijdens ons open huis had ik namelijk van twee nichtjes van Partner een tegoedbon voor ijs gekregen. Ergens in de wijk zat in de garage van een woonhuis een ijssalon en ze hebben heerlijk schepijs. Zonder die tegoedbon had ik dat nooit geweten (dat was misschien beter geweest ;-)).

De Bloemstylist
Sinds de verhuizing had ik nog geen bloemen gekocht. We kregen ze steeds als er visite kwam of het was veel te warm voor bloemen. Afgelopen week besloot ik bij de Bloemstylist binnen te stappen. Deze lijkt gewoon op de begane grond van een rijtjeshuis te zitten, het hele rijtje heeft bedrijven op de begane grond. Ook onze tandarts zit hier.

blo 1Deze bloemenzaak houdt van vrolijke kleuren, het staat er vol met gemengde bossen in roze, gele en paarse tinten. Op een gegeven moment zag ik dat er een aparte kamer was. Nieuwsgierig liep ik wat dichterbij. “Wat is dit?”, vroeg ik de verkoopster terwijl ik naar binnen liep. Ik zag houten kasten met kleine cadeauartikelen, tassen, gehaakte babykleding en decoratieve artikelen om je huis met op te leuken.

“Hier kunnen mensen een kast huren waar ze hun zelfgemaakt spullen of spullen van hun webwinkel kunnen verkopen”, zei de verkoopster. “Dat gaat via Creadinda.” Mijn oren spitsten zich.
“O, wat leuk”, zei ik. Ze gaf me een papiertje mee met uitleg en een website waar ik meer informatie kon vinden.”

In de verkoop
Zo komt het dus dat ik in de maanden november en december van dit jaar in de cadeauhoek van De Bloemstylist in Nijmegen-Noord (voorheen Oosterhout) te vinden ben. Je kunt daar dan een aantal van mijn beelden, aardigheidjes van keramiek, vilten en gehaakte cadeautjes kopen. Misschien maak een nieuwe serie Norberts of ik vilt weer wat zeepjes. Ik ben blij dat ik nog een paar maanden de tijd heb want ik barst van de ideeën.

8 gedachtes over “De buurt verkennen met leuke gevolgen

  1. Geweldig Jose! Waar een rondje in de buurt al niet goed voor is. Goed dat je weer een nieuw startpunt hebt op je nieuwe plekje! Tot vanavond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.