De zomerslaap

zomerslaapBijna iedereen is of gaat op vakantie, cursussen en workshops starten pas weer in september en ik verveel me een beetje. Natuurlijk kan ik de laatste klusjes in huis gaan doen. De trap moet nog één keertje geverfd worden en de muur ernaast ook. Ik zou eigenlijk de laatste hand moeten leggen aan mijn atelier zodat ik aan de slag kan, maar ik heb er niet zo’n zin in.

De afgelopen weken zakte ik een beetje weg in een zomerslaap. Eén keer in de week trokken we er wel op uit om een nieuwe stad of een museum te ontdekken, maar de rest van de week deed ik niet veel. Het is heerlijk rustig in mijn nieuwe huis, straat, wijk. Ik zie helemaal niemand.

Partner probeert me wakker te schudden uit mijn slaap en zegt me dat ik iets moet ondernemen, dat ik een projectje moet gaan doen. Langzaam begint het besef te komen dat hij gelijk heeft. Zo heb ik deze week het digitale fotoboek van de vakantie van vorig jaar gemaakt. Ik heb een behoorlijk haakklus afgerond (daarover volgende week meer) en ik heb plannen en afspraken gemaakt voor na de vakantieperiode.

Ik zal een tipje van de sluier oplichten wat betreft die plannen. Het heeft te maken met thee, landleven en spinnen, een nieuwe pottenbakkerscursus en … een buitenexpositie. Ook heb ik heel veel zin om aan een nieuw stuk speksteen te beginnen. Daarna ga ik dan wel mijn atelier op orde brengen. Maar nu zak ik nog even weg in de kussens van mijn tuinset voor het laatste restje van mijn zomerslaap.

6 gedachtes over “De zomerslaap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.