Papierkunst in CODA en Paleis het Loo

coda 5In een van de nieuwsbrieven van de museumkaart zag ik dat museum CODA in Apeldoorn een papierkunsttentoonstelling had. Ik heb al eens eerder een blogpost over papierkunst geplaatst en het leek me wel leuk om in CODA te gaan kijken. Aangezien Paleis het Loo ook in Apeldoorn ligt, besloten we die ook op te nemen in het programma.

Meteen bij binnenkomst zei Partner opgelucht: “Hé, je hebt deze keer echt wat leuks uitgezocht!” Hij was enthousiast over wat de kunstenaars hadden gemaakt, enkele uitzonderingen daargelaten. “Dat aan elkaar nieten van stukken karton kan ik ook”, mopperde hij “en misschien nog wel wat beter ook!”

Volgens mij komt het er bij papierkunst vooral op neer dat je geduld moet hebben, héél precies kunt werken en oog voor detail hebt. Er hingen twee uitvergrootte postzegels met een vogel erop, maar als je van de zijkant keek zag je dat de vogel 3D was, het dier kwam uit de postzegel zetten. Er stonden grote beelden die van een afstand gebeeldhouwd leken, van dichtbij bleek er karton gebruikt te zijn. Ik kan wel doorgaan met het opsommen van de kunstwerken, maar ik denk dat het beter is om het te zien. Tot 25 oktober is deze tentoonstelling nog te bewonderen in museum CODA.

Paleis het Loo
Wederom hoefden we met de museumkaart niet te betalen om bij Paleis het Loo naar binnen te gaan. We sloegen de stallen over en liepen meteen naar het paleis toe. Het was enorm druk binnen. We deden een poging geïnteresseerd alle kamers te doorlopen en daarbij tegen niemand aan te lopen en het zag er ook echt wel mooi uit, maar de paleistuin lokte ons (lees mij :-)) meer.

De tuinen zijn de afgelopen jaren gerenoveerd en zijn gereconstrueerd naar de tuin zoals koning-stadhouder Willem III en Mary Stuart deze destijds aanlegde. Toen we buiten kwamen rook ik de sinaasappelbomen, heerlijk.

Advertentie

6 gedachtes over “Papierkunst in CODA en Paleis het Loo

  1. Die beschrijving: dode dieren in het paleis… hahaha. Nee ik hou daar ook niet zo van. 😉
    Mooie foto’s! En de Papierkunst is erg bijzonder, onvoorstelbaar wat ze daar van kunnen maken.

  2. Die papierkunst is inderdaad intrigerend. Ik zag een tentoonstelling van Georgia Russell in het Noordbrabants Museum, ook een papierkunstenaar. Zij neemt o.a. boeken als basis, heel bijzonder. De tentoonstelling in CODA heb ik nog niet gezien, maar ik word nu wel erg nieuwsgierig. Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.