De Hortus Botanicus

hortus 4Voor ons bezoek aan Amsterdam had Partner een wandelroute gemaakt waarop we een aantal interessante musea en kerken aan zouden doen. Hij was alleen vergeten de Hortus Botanicus er op te zetten. Ik wil daar al langere tijd graag een kijkje nemen, Partner sloeg het liever over.

Uiteindelijk werd de Hortus toch opgenomen in de wandeling 🙂 en dankzij de nationale postcodeloterij kregen we het tweede kaartje gratis. Bij binnenkomst zag ik meteen de grote kas en het gezellige terras ervoor en ik werd er naartoe getrokken. Het was natuurlijk warm in de Drieklimatenkas. Via een wenteltrap liep ik naar boven om over het ‘zwevende’ pad te wandelen en de toppen van de bomen te kunnen zien.

Toen ik door de schuifdeur naar het volgende gedeelte van de kas ging kreeg ik het helemaal benauwd, het was hier echt ontzettend warm. Snel wandelde ik door de kas en liep daarna snel de tuin in. De tuin was kleiner dan ik had verwacht, maar er stonden wel bijzondere planten en kassen in. Eerst kwam de Palmenkas aan de beurt. Ook hier was een smalle wenteltrap aanwezig om je een mooi overzicht te geven.

Trek in rabarber
Buiten kwamen we op een plateau in een vijver de Reuzenrabarber tegen. Je moet wel heel erg dol op rabarber zijn om deze in je tuin te zetten. Bij een andere vijver zagen we prachtige lotusbloemen en gigantische bladeren die plat op het water lagen. Er was ook nog een vlinderkas waar het wederom ontzettend warm was en waar de vlindertjes vrolijk fladderden en soms op je hand of hoofd plaatsnamen.

hortus 9Een mooie aankoop
Ik wilde nog even kijken in het museumcafé omdat daar werk hangt van viltkunstenaar Claudy Jongstra. Tot slot liepen we nog even de shop in. Meestal ligt er van alles dat er ontzettend leuk uitziet, maar waar je eigenlijk al genoeg van hebt (servetten, briefpapier, onderzetters, notitieboekjes).

Deze keer zag ik echter een ontzettend schattige plantenspuit van glas. En in het kader van groene vingers kweken, heb ik er eentje gekocht.

7 gedachtes over “De Hortus Botanicus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.