Een rondje Amsterdam

adam 5 We wilden er een paar daagjes tussenuit en ook nog even gebruikmaken van onze museumjaarkaart. Het Rijksmuseum stond nog op ons verlanglijstje en ik wil al een hele tijd naar de Hortus. We vonden een bijzonder hotel in Zaandam van waaruit we heel gemakkelijk en snel met de trein in Amsterdam waren. 

zaandam 2Het Inntel hotel in Zaandam is een echte publiekstrekker. De gevel van het hotel bestaat namelijk uit allemaal vrolijk gekleurde Zaanse geveltjes. Ook het station, het gemeentehuis en de winkelstraat zijn in dezelfde stijl gebouwd.

Als je vanaf het station de winkelstraat doorloopt kom je op een gegeven moment bij restaurantjes terecht. Er is keus genoeg maar wij hebben tweemaal bij hetzelfde restaurant (Wonders) gegeten. De kaart was enorm gevarieerd, de bediening supervriendelijk en het eten lekker.

In sneltreinvaart naar Amsterdam
Met de trein zaten we binnen een kwartier in Amsterdam. Partner had een wandelroute gemaakt die langs een aantal musea en kerken zou leiden. We waren alleen ietsjes te vroeg, alles ging pas om 10 uur open.

We zagen de Oude Kerk, de Nieuwe Kerk, Museum Ons’ Lieve Heer op Solder (een voormalige schuilkerk) en we lunchten bij Starbucks op het Rembrandtplein. In Museum van Loon bekeken we het grachtenpand en de bijbehorende tuin en bij de Waag zaten we op het terras. Uiteraard liepen we ook even door de Kalverstraat om wat winkels te bekijken. Hoogtepunt van deze dag was voor mij het bezoek aan de Hortus, maar daarover later meer in een aparte blogpost.

adam 4Museumplein
De volgende dag stond het Museumplein op het programma. We hadden het vernieuwde Rijksmuseum nog niet gezien en het is prachtig geworden. De ingang en het plein beneden deden me in hele kleine vorm aan het Louvre denken. We zagen schilderijen van de grote meesters waaronder De nachtwacht en Het Melkmeisje.

Nadat we nog een rondje door de tuin van het Rijks hadden gewandeld sloten we aan in de rij voor het Van Goghmuseum. Na tien minuten was er echter nog geen beweging in de rij en we besloten het Van Gogh maar voor een andere keer te bewaren.

4 gedachtes over “Een rondje Amsterdam

  1. Die Zaanse geveltjes in Zaandam vind ik niet zo mooi. Ze lijken zo nep, net karton of zo. Maar Amsterdam vind ik leuk! Grappig om een logje over ‘mijn’ stad te lezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.