Het nut van een gehaakt appelhoesje

appeljasje 5Wat is nou het nut van een appelhoesje (of appeljasje zoals ik het zelf noem)? Het zou je appel moeten beschermen wanneer deze in je lunchtrommel of tas zit. Maar eigenlijk ziet het er natuurlijk gewoon erg lollig uit. Bovendien is het heel makkelijk om te maken en je bent er snel mee klaar.

Ik heb al diverse projectjes gehaakt uit het boek Hippe haakwerkjes. Vrolijk gekleurde pannenlappen en onderzetters bijvoorbeeld. Een appelhoesje stond nog op mijn lijstje. Vorige week vond ik eindelijk tijd om er aan te beginnen.

Braaf volgde ik het patroon en in plaats van alleen donkerroze te gebruiken , voegde ik nog een paar streepjes lichtroze toe. Toen ik klaar was pakte ik er een Granny Smith bij en wat bleek? De appel was te groot of het jasje te klein. Ik heb nog geprobeerd of de appeltjes aan mijn appelboompje (die ik ineens in de voortuin blijk te hebben) pasten, maar deze waren weer veel te klein.

Opnieuw beginnen
Balen natuurlijk. Ik haalde het gehaakte appelhoesje weer helemaal uit en begon opnieuw. Ditmaal met de Granny Smith naast me zodat ik telkens kon meten of het goed ging. Ik meerderde wat langer door en uiteindelijk is het gelukt om een jas te maken die twee maten groter is. Ik zocht er een leuke knoop bij zodat het hoesje ook dicht kan. Zeg nou zelf, is ie niet enig geworden? 🙂

Advertentie

11 gedachtes over “Het nut van een gehaakt appelhoesje

  1. Heel enig maar ik zie mij nog niet naar AH gaan met mijn appeljasje om elke Granny die in de bak ligt dat jasje te laten passen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.