Het Openluchtmuseum en Burgers’ Zoo

zoo 8Nu we horizontaal gezien aan de andere kant van het land wonen, wilden we ook eens wat bezienswaardigheden in deze omgeving proberen. We hebben nog steeds de museumjaarkaart en die bracht ons naar het Openluchtmuseum in Arnhem en als je dan toch in Arnhem bent kun je Burgers’ Zoo ook wel een bezoekje brengen.

Voordat we een bezoekje brachten aan beide attracties zagen we op de kaart dat ze vlak bij elkaar lagen, op loopafstand. De parkeerkosten (€5 voor Burgers’ Zoo en €6 voor het Openluchtmuseum) kunnen dan ook makkelijk gehalveerd worden als je op één van beide parkeerplaatsen gaat staan en de 10 tot 12 minuten naar de andere attractie loopt.

Het Openluchtmuseum
Zoals vaker het geval is met onze dagjes uit zou het prima weer worden. De dag begon nog een beetje bewolkt, maar al snel kwam de zon erdoor. Na binnenkomst in het Openluchtmuseum stond er een oude tram klaar die je een rondje door het park rijdt. Je kunt tussendoor bij de diverse haltes uitstappen en weer opstappen. Je krijgt een handige plattegrond mee zodat je makkelijk kunt zien waar je nog naar toe wilt.

We lieten ons naar een aantal boerderijen rijden en stapten daar uit om de rest te voet te doen. We zagen een oude boter- en kaasmakerij, een drukkerij, een smederij, een bakker, veel boerderijen en nog veel meer. Er zijn vaak demonstraties zodat je kunt zien hoe het er vroeger aan toeging. Hieronder een impressie van ons bezoek.

Burgers’ Zoo
We verlieten het museum halverwege de dag en wandelden naar de dierentuin. De oude ingang lag vlak om de hoek, helaas konden we hier niet naar binnen, we moesten nog 500 meter doorlopen. Ook bij de Zoo kregen we een plattegrond mee, maar Partner werd meteen afgeleid door de pinguïns die direct bij de ingang schattig stonden te zijn.

We besloten eerst wat te eten in een van de restaurants. Er was geen enkel probleem wat lekkers en/of (on)gezonds te vinden. Na de lunch volgden we netjes de plattegrond zodat we niets zouden overslaan. We kregen het warm in de desert, bekeken vogels en schildpadden in de mangrove, zweetten ons het leppie in de bush, gingen vervolgens op safari en koelden af in de ocean. Kortom het is een zeer divers park. Wederom zie je hieronder een fotoverslag van de dieren die we tegenkwamen.

 

4 gedachtes over “Het Openluchtmuseum en Burgers’ Zoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.